Aceasta ar trebui sa apere drepturile omului si sa faca dreptate in momentul in care drepturile omului sunt incalcate. Spun ca ar trebui sa apere si sa respecte drepturile omului pentru ca nu de fiecare data se intampla acest lucru. Din nefericire, inca exista multe sentinte judecatoresti care incalca intr-un fel sau altul drepturile omului. Ce este de facut intr-o astfel de situatie? Acceptarea situatiei nu este un raspuns care poate fi luat in calcul intr-o astfel de situatie.

In cazul in din nefericire o instanta de judecata din tara noastra comite un abuz trebuie cautata dreptatea la o instanta de judecata europeana. Curtea Europeana a Drepturilor Omului este institutia abilitata sa indrepte abuzurile comise de catre instantele de judecata din tara noastra motiv pentru care aceasta institutie este asaltata cu un numar mare de cereri venit din partea romanilor care considera ca au fost abuzati de catre instantele de judecata din tara noastra.

Orice persoana are dreptul la un proces echitabil!

Indiferent de motivele pentru care o persoana se afla intr-un proces este necesar ca respectiva persoana sa aiba parte de un proces echitabil, in timpul caruia sa ii fie respectate toate drepturile garantate de catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Aceasta situatie este mentionata in art 6 CEDO motiv pentru care o persoana care considera ca nu a avut parte de un proces echitabil are posibilitatea de a se adresa acestei instante europene de judecata.

Pentru ca, cazul sa poata ajunge pe masa judecatorilor CEDO este necesara parcurgerea mai multor pasi, apelarea la o casa de avocatura specializata in apararea drepturilor omului fiind cel mai important pas care trebuie realizat pentru a ajunge cu cazul in fata judecatorilor CEDO. Casa de avocatura aleasa se va ocupa atat de sustinerea cauzei in fata jucatorilor cat si de pasii care trebuie intreprinsi pentru ca, cazul sa ajunga pe masa judecatorilor CEDO.
Pentru ca de modul in care se descurca avocatul ales sa te reprezinte depinde intr-o mare masura rezultatul oferit de catre judecatorii CEDO este necesar ca, casa de avocatura sa indeplineasca anumite criterii, cateva dintre cele mai importante fiind urmatoarele:

- Sa aiba o experienta cat mai mare in sustinerea cauzelor in fata judecatorilor CEDO. Sa ajungi cu cazul la CEDO nu este un lucru chiar atat de simplu motiv pentru care trebuie sa te asiguri ca ai toate sansele de a castiga un astfel de proces. Apelarea la serviciile unei case de avocatura care are o experienta cat mai bogata in ceea ce priveste CEDO este probabil cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont in momentul in care trebuie sa alegi o casa de avocatura care sa te rperezinte in fata judecatorilor CEDO.

- Sa aiba toate calificarile necesare pentru a te putea reprezenta la CEDO. Apararea drepturilor omului este domeniul de activitate in care trebuie sa fie specializati avocatii la care apelezi pentru a te putea apara in fata judecatorilor CEDO.

- Sa aiba cat mai multe cazuri castigate la CEDO. Cu toate ca CEDO este cea mai de incredere institutie de judecata exista situatii in care sentinta data de catre judecatorii CEDO nu este pe placul clientilor. Aceasta situatie se intampla si pentru ca avocatul ales sa mearga in fata judecatorilor CEDO nu este foarte bine pregatit. Avand in

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

vedere acest aspect alege doar avocati care au o rata mare de castig a cazurilor la CEDO.

- Sa ofere toata consultanta de care ai nevoie intr-o astfel de situatie. Avand in vedere ca nu in fiecare zi te adresezi CEDO trebuie sa fii foarte bine informat despre tot ceea ce presupune acest demers. Pentru a se intampla acest lucru alege o casa de avocatura capabila sa ofere consultanta de care ai nevoie pentru a putea cunoaste toate aspectele pe care le implica un astfel de demers.

- Onorariul cerut sa nu fie foarte mare. Cu toate ca este vorba despre apararea cauzei in fata judecatorilor CEDO este de preferat ca onorariul cerut pentru un astfel de serviciu sa nu fie foarte mare. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa faci rabat de la calitatea serviciului oferit ci ca trebuie sa identifici acea casa de avocatura care ofera cel mai bun raport pret – calitate.

Indiferent de motivele pentru care o persoana se afla intr-un proces este necesar ca instanta de judecata sa ii respecte toate drepturile omului inclusiv dreptul la un proces echitabil. Acest drept prevede ca orice persoana are dreptul la un proces desfasurat intr-un mod independent, public si in cel mai scurt timp posibil. Pe parcursul desfasurarii procesului persoana aflata in proces trebuie sa aiba acces la toate mijloacele necesare pentru ca aceasta sa se poata apara. In cazul in care din varii motive aceasta situatie nu are loc trebuie apelata o casa de avocatura specializata in drepturile omului. Aceasta trebuie aleasa tinand cont si de aspectele prezentate in randurile de mai sus.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Concluzii

Cu toate ca intr-o societate democrata sunt respectate drepturile omului mai exista situatii in care aceste drepturi sunt incalcate intentionat sau nu. Indiferent de motivele pentru care aceste drepturi sunt incalcate CEDO este organismul international catre care trebuie sa se indrepte orice persoana care considera ca i-au fost incalcate drepturile omului. Pentru ca, cazul sa ajunga in cel mai scurt timp pe masa judecatorilor CEDO dar si pentru a avea cat mai multe sanse de castig apeleaza la casa de avocatura Grigoriu&Grigoriu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si