Anul trecut, la casa Christie's din New York, o lucrare a lui, „Tortuga poniendo huevos” (1975), a stabilit un record pentru artist, fiind vândută cu peste 1 milion de dolari.

Toledo a murit pe 5 septembrie, au anunţat familia artistului, preşedintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, şi Ministerul Culturii.

Citeste si: Un tânăr care a făcut transplant de plămân a murit pentru că a refuzat tratamentul

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: MIlionarul brașovean care și-a ucis bunica, eliberat din închisoare! Dan Cămârzan, internat într-o clinică de psihiatrie

Citeste si: Fratele lui Ștefan Bănică a murit. Singura fotografie cu cei doi frați împreună

Sute de oameni i-au adus un omagiu pe străzile din Oaxaca. În semn de omagiu pentru opera şi eforturile lui de a conserva cultura mexicană, ei au aprins lumânări şi au interpretat numeroase cântece.

„Familia Toledo anunţă cu profundă tristeţe că maestrul Francisco Toledo a murit”, a fost mesajul publicat pe pagina oficială de Facebook a pictorului şi sculptorului mexican.

Preşedintele López Obrador a scris pe Twitter: „Arta este îndoliată. A murit maestrul Francisco Toledo, mare pictor şi un extraordinar promotor cultural”.

Născut pe 17 iulie 1940, în Juchitán, Oaxaca, a fost sculptor, pictor, promotor cultural, editor de carte şi activist.

El a luptat pentru apărarea patrimoniului cultural din Oaxaca şi a participat în alte proiecte de gen.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si