Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

E agitatie mare la ora mesei. Dar nu lupta pentru cateva boabe creeaza forfota, ci bucuria ca, pentru prima oara, fiecare are castronul lui. Plin ochi, cu mancare buna si proaspata, cum n-au vazut vreodata.

- E masa de dimineata pentru ei?
- Da.
-Ce le dati acolo sa manance?
-Crochete speciale pentru catelusi.
-Fiecare are castronul lui?
-Da,da, da.


Cateii nimanui, adunati de pe strazi, au acum conditii de cinci stele.

In urma cu aproximativ 2 luni, intr-o astfel de boxa de la adapostul de caini din Zarnesti traiau si 12 exemplare. In momentul de fata, numarul a fost mult redus si nu exista mai mult de 6 caini intr-o boxa, indiferent de marimea lor.

Alexandru Igrisan- primar Zarnesti: Noi am creat acest adapost din dorinta de a rezolva o problema, ea partial s-a rezolvat, dar avem nevoie sa extindem si la cainii cu stapan.


Primaria a infiintat adapostul acum 2 ani, insa de curand, el a fost renovat, cu ajutorul Asociatiei Milioane de Prieteni.

Cristina Lapis- presedinte Asoc. Milioane de Prieteni: Acesti caini de pe strada nu cad din cer, nu cresc in copaci, nu cresc in gradina, sunt facuti in casele si curtile oamenilor, acolo se inmultesc si de acolo ajung pe strada.

Aruncate in strada, fara vreo vina a lor, animalele sunt chinuite, batute si infometate. Cele care supravietuiesc, ajung apoi in adaposturile primariilor. Mult spun adaposturi, pentru ca majoritatea lor arata ca niste lagare de exterminare.

Asa ceva nu trebuie sa existe. La fel cum nu trebuie sa existe nici caini pe strada. Insa schimbarea mentalitatii oamenilor este cea mai greu de realizat. Pentru inceput, prorpetarii de caini ar trebui sa-si sterilizeze si microcipeze patrupedele.

Cristina Lapis- presedinte Asoc. Milioane de Prieteni: Asa cum isi identifica o masina si trebuie sa se duca sa o inregistreze, trebuie sa inteleaga ca toti cainii trebuie identificati si sterilizati. Asociatia "Milioane de prieteni" va steriliza si va identifica cainii gratuit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si