Mihaela Ursuleasa a fost una dintre cele mai valoroase pianiste ale Romaniei. La varsta de 13 ani, artista a primit o bursa de studii la Viena, apoi a studiat opt ani la Conservatorul din capitala Austriei, pe care l-a absolvit in 1999 „cum laude”, obtinand diploma de specializare in arta concertului.

Aflata in plina afirmare artistica, Ursuleasa a decedat pe 2 august 2012, la doar 33 de ani, in urma unui atac cerebral, fiind gasita fara suflare in apartamentul sau din Viena.
Ursuleasa a fost adusa in Romania si inmormantata, cu onoruri militare, pe Aleea Artistilor din Cimitirul Bellu.
Prietenii apropiati, care organizeza inca concerte de pe urma carora se strang bani pentru fetita ei, Stefania, viziteaza des si mormantul de la Bellu, acolo unde se afla o cruce de lemn si alta de granit, pe locul de veci al pianistei. Cate o fotografie a Mihaelei se afla pe fiecare cruce, iar o esarfa tricolora o infasoara pe cea din lemn, tot acolo unde se afla si un lant de care sunt prinse cateva bijuterii din argint ce au apartinut, probabil, pianistei.

 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si