Alexandru Giugaru este considerat și astăzi, alături de Grigore Vasiliu Birlic, unul dintre marii artiști ai comediei românești. Alexandru Giugaru s-a născut pe 23 iunie 1897, în Huși, încetând din viață pe 15 martie 1986. De-a lungul unei cariere prodigioase, în care a făcut istorie mai ales cu rolurile sale monumentale din operele lui Caragiale, Giugaru a primit titlul de artist emerit al României (1953), ”pentru merite deosebite, pentru realizări valoroase în artă și pentru activitate merituoasă”, dar și de Artist al Poporului.

Citeste si: Momentul șocant de la înmormântarea lui Ducu Darie. Ce i-a speriat de moarte pe toți!

Citeste si: Imagini sfâșietoare de la priveghiul lui Ducu Darie de la Bulandra!

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

A mai fost distins cu Premiul de Stat (1964), cu Ordinul Muncii clasa II (1952) și cu Ordinul Meritul Cultural clasa I (1967). A cântat pe scena Teatrului Constantin Tănase alături de celebra Josephine Baker, aflată în turneu prin Europa. 

Mormântul lui Alexandru Giugaru se află la cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor, și este vizitat mai mult de nostalgicii teatrului românesc, care aduc flori și aprind lumânări în amintirea genialului actor de comedie. 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si