Palatul Arhiepiscopal din Constanta se intinde pe trei strazi
Palatul Arhiepiscopal din Constanta se intinde pe trei strazi Teodosie Snagoveanu, primul inalt prelat al BOR anchetat de DNA intr-un dosar de detrunare de fonduri si luare de mita, isi petrece cea mai mare parte a timpului intr-un palat impresionant, situat in apropierea Catedralei "Sfintii Apostoli Petru si Pavel”. Aici, Teodosie isi are resedinta oficiala si tot aici functioneaza si Arhiepiscopia Tomisului.
Palatul este mai mare decat Catedrala
Palatul este mai mare decat Catedrala

In urma cu 5 ani, cladirea spectaculoasa a ajuns sa fie sechestrata de ANAF din cauza faptului ca Arhiepiscopul a refuzat sa plateasca impozitele aferente salariilor preotilor catre stat. Cladirea a fost la un pas sa fie scoasa la licitatie, insa Teodosie a reusit sa negocieze in ultimul moment o esalonare a datoriilor care ajungeau, la acea data, la peste 1.000.000 de euro. Situatia palatului este in continuare incerta, insa in 2014, imobilul inca se afla pe lista bucurilor sechestrate de ANAF, alaturi de o casa de 300 mp, un teren de 250 mp (ambele in Constanta) si nu mai putin de 7 masini apartinand Arhiepiscopiei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Palatul Arhiepiscopal e considerat o cladire de o importanta deosebita, iar constructia in sine a inceput in 1925, dupa planurile arhitectului D. Enescu. Un an mai tarziu, antreprenorul constantean Gheorghe Pruncu, cel care castigase licitatia pentru ridicarea palatului, si-a luat viata din cauza faptului ca primea banii cu intarziere si ajusese sa fie inglodat de datorii. In 1927 se semneaza receptia lucrarii, insa aceasta avea sa fie inaugurata oficial abia in 1934.

Teodosie a fost la un pas sa se trezeasca cu palatul scos la licitatie
Teodosie a fost la un pas sa se trezeasca cu palatul scos la licitatie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si