Sofia Chiţoran, femeia în vârstă de 83 de ani angajată ca femeie de serviciu la grădiniţa din localitatea Leurda, din municipiul Motru, a fost concediată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, pe motiv că este prea bătrână.

Povestea ei a fost amplu prezentată în presă. S-a vorbit despre ea ca un erou al zilelor moderne, un om care face cu pasiune și din plăcere o meserie. Era îndrăgită de comunitate, dar acum, se vede nevoită să iasă la pensie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Inspectorul general ştia de situaţia aceasta. Săptămâna trecută a fost închis contractul de muncă pe care îl avea doamna, în condiţii legale. Dată fiind vârsta înaintată, nu mai putea fi păstrată pe acest post. I s-a închis cartea de muncă, în condiţii normale, ca atunci când te pensionezi", a declarat, pentru Mediafax, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Cosmin Morega, viceprimarul oraşului Motru, se declară dezamăgit de măsura care a fost luată: "Nu este o măsură morală.

În primul rând, bătrânica va avea de suferit. La vârsta ei, să primească o astfel de veste nu este aşa de uşor. Mă simt şi vinovat pentru că eu i-am făcut publică povestea. Sunt dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat. Iniţial, am crezut că e păcăleală de 1 aprilie".

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si