In articol:
Cartofii noi reprezintă carbohidrați complecși care oferă corpului energie și te ține departe de gustările nesănătoase precum fast-food-urile. Iată câteva rețete delicioase cu cartofi noi la cuptor pe care trebuie neapărat să le încerci!
Cartofi noi cu usturoi la cuptor
Ingrediente:
- 1,3- 1,5 kg cartofi noi
- 3 linguri de ulei
- sare grunjoasa
- 10 căței de usturoi
- verdeață pentru decor
Mod de preparare:
Se spală bine cartofii și se pun la scurs.
Cartofii se taie rondele și se clătesc în mai multe ape pentru a ieși amidonul. Rondelele se pun a scurs, iar în acest timp pregătim cuptorul la 200 de grade Celsius. Feliile de cartofi trebuie să fie bine uscate înainte de a fi puse în tavă. Este necesară o tavă mai largă.
Citeste si: Gustul românesc, după rețete tradiționale
Se bagă la cuptor la 200 de grade, după 20 de minute cartofii se întorc cu ajutorul unei spatule pentru a se rumeni și pe cealaltă parte.
După alte 20 de minute cartofii sunt gata. Au o culoare aurie și un miros aparte.
Cartofi noi la cuptor
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi noi;
- 5 căței de usturoi;
- o rămurică de rozmarin proaspăt;
- o legătură de mărar;
- 100 g de unt;
- sare, piper negru măcinat — după gust.
Mod de preparare:
1. Folosind buretele de sârmă, curățați cartofii de coajă. Tăiați-i în jumătăți și fierbeți-i în apă ușor sărată și clocotindă până vor fi semipreparați (pe parcursul a 10 minute).
2.Apoi scurgeți apa din cratiță și uscați puțin cartofii. Transferați-i într-o tavă de copt. Adăugați usturoiul curățat și strivit cu cuțitul. Presărați-i cu sare și piper negru măcinat.
Citeste si: Ce se întâmplă în organismul tău când mănânci ceapa verde? Lista beneficiilor
3.Tăiați untul în cubulețe și puneți-l pe suprafața cartofilor. La sfârșit presărați-i cu rozmarinul mărunțit.
4.Coaceți cartofii timp de 40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. În timpul preparării vă recomandăm să-i amestecați periodic.
5.Înainte de servire presărați-i cu mărarul mărunțit.
Citeste si: Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii