Close sidebar
Close sidebar

Aşa faci cei mai buni cartofi noi la cuptor! Reţeta pe care trebuie să o încerci

Cartofii noi sunt vedeta acestei perioade. Aceștia conțin nutrienți care nu trebuie să lipsească dintr-o alimentație sanătoasă, sunt bogați în vitamine, iar dacă sunt consumați așa cum trebuie aduc multiple beneficii organismului.

Madalina Grigore,

Cum poți prepara cartofii noi la cuptor?


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cartofii noi reprezintă carbohidrați complecși care oferă corpului energie și te ține departe de gustările nesănătoase precum fast-food-urile. Iată câteva rețete delicioase cu cartofi noi la cuptor pe care trebuie neapărat să le încerci!

Cartofi noi cu usturoi la cuptor

Ingrediente:

  • 1,3- 1,5 kg cartofi noi
  • 3 linguri de ulei
  • sare grunjoasa
  • 10 căței de usturoi
  • verdeață pentru decor

Mod de preparare:

Se spală bine cartofii și se pun la scurs.

Nu este necesar să fie decojiți pentru că au pielița destul de subțire și se va găti ușor la cuptor. 

Cartofii se taie rondele și se clătesc în mai multe ape pentru a ieși amidonul. Rondelele se pun a scurs, iar în acest timp pregătim cuptorul la 200 de grade Celsius. Feliile de cartofi trebuie să fie bine uscate înainte de a fi puse în tavă. Este necesară o tavă mai largă.

Cartofii trebuie stropiți cu ulei, iar apoi se presară sare grunjoasă. Se curăță o căpățână de usturoi, iar cățeii se împrăștie printre rondelele de cartofi.

Citeste si: Gustul românesc, după rețete tradiționale

Se bagă la cuptor la 200 de grade, după 20 de minute cartofii se întorc cu ajutorul unei spatule pentru a se rumeni și pe cealaltă parte.

Citeste si: Cine este și cum arată Alina, soția lui Gabriel Cotabiță: „I-am dat un mesaj pe Facebook, ca un fan obișnuit”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Cum a funcționat rețeaua uriașă și sofisticată construită pe Tik Tok pentru Călin Georgescu, pe model Stoianoglo- antena3.ro

După alte 20 de minute cartofii sunt gata. Au o culoare aurie și un miros aparte.

Cartofi noi la cuptor

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi noi;
  • 5 căței de usturoi;
  • o rămurică de rozmarin proaspăt;
  • o legătură de mărar;
  • 100 g de unt;
  • sare, piper negru măcinat — după gust.

Mod de preparare:

1. Folosind buretele de sârmă, curățați cartofii de coajă. Tăiați-i în jumătăți și fierbeți-i în apă ușor sărată și clocotindă până vor fi semipreparați (pe parcursul a 10 minute).

2.Apoi scurgeți apa din cratiță și uscați puțin cartofii. Transferați-i într-o tavă de copt. Adăugați usturoiul curățat și strivit cu cuțitul. Presărați-i cu sare și piper negru măcinat.

Citeste si: Ce se întâmplă în organismul tău când mănânci ceapa verde? Lista beneficiilor

3.Tăiați untul în cubulețe și puneți-l pe suprafața cartofilor. La sfârșit presărați-i cu rozmarinul mărunțit.

4.Coaceți cartofii timp de 40 minute în cuptorul preîncălzit până la 180°C. În timpul preparării vă recomandăm să-i amestecați periodic.

5.Înainte de servire presărați-i cu mărarul mărunțit.

Citeste si: Dulceaţă de căpşuni: Reţeta secretă a bunicii

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI