Ashleigh Barty se află la vârful ierarhiei WTA din septembrie 2019. Ea câştigat în cariera sa 15 titluri la simplu, dintre care trei de Mare Şlem (Roland Garros 2019, Wimbledon 2021, Australian Open 2022).

Citeste si: Simona Halep revine în top 20 WTA. Cu cine joacă în semifinale la Indian Wells

Ashleigh Barty a devenit în luna ianuarie prima jucătoare australiană din ultimii 44 de ani care s-a impus la Melbourne, intrând în clubul select al jucătoarelor titrate la turneele de Mare Şlem pe trei suprafeţe diferite.

Ashleigh Barty, la a doua retragere din tenis

În plină glorie, Ashleigh Barty a anunțat că se retrage din tenis, deși are doar 25 de ani. Puțini știu că australianca a mai renunțat o dată la activitatea sportivă, dar a revenit asupra deciziei.

În plină glorie, Ashleigh Barty a anunțat că se retrage din tenis, deși are doar 25 de ani

[Sursa foto: Twitter]

Dacă în 2014 sportiva de la Antipozi s-a retras, dar a revenit apoi, după mai puțin de doi ani, asupra deciziei, de această dată nu se va mai întâmpla așa, garantează ziariștii australieni.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Simona Halep, eliminată în semifinalele turneului de la Dubai. Câți bani a câștigat în Emirate

"Prima ei retragere din tenis a venit de nicăieri și i-a surprins pe mulți, deși a fost în circumstanțe complet diferite față de bomba de astăzi. În 2014, Barty era o puștoaică în plină ascensiune, iar succesul și toată atenția de care s-a bucurat a fost prea mult pentru ea.

A ales liniștea casei părintești din Queensland și a jucat cricket, pentru relaxare.
În cele din urmă, dorința de a juca jocul pe care îl iubea a fost prea puternică și s-a întors, începând o călătorie remarcabilă care a dus-o în vârful clasamentului", scriu jurnaliștii de la Herald Sun, potrivit Eurosport.

Acum, pentru a doua oară a terminat-o cu tenisul, de data aceasta definitiv. Ashleigh Barty  spune că nu se va mai întoarce pe teren ca jucătoare.

Ashleigh Barty: Sunt epuizată

"Sunt foarte fericită şi sunt foarte pregătită, pentru că ştiu în inima mea, ca om, este cea mai bună decizie", a declarat Ashleigh Barty,  în lacrimi, într-un mesaj video realizat alături de fosta sa parteneră de dublu Casey Dellacqua.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Potrivit presei australiene, Ashleigh Barty a simțit că nu mai are nimic de demonstrat în tenis. S-a simțit epuizată moral și fizic și își dorește un altfel de viață, departe de tumultul turneelor și de călătoriile istovitoare.

Câți bani a făcut Ashleigh Barty din tenis

De-a lungul carierei sale, în care a câștigat inclusiv trei titluri de Grand Slam, Ashleigh Barty  a strâns peste 25 de milioane de dolari în premii, plus alte 25 de milioane de dolari din publicitate.

"Dar strălucirea și banii nu au fost niciodată principalele obiective ale lui Ash", titrează presa de la antipozi.

Reacția Simonei Halep după retragerea numărului 1 mondial

Simona Halep a transmis pe rețelele de socializare un mesaj emoționant adresat lui Ashleigh Barty.

"Ash, ce pot să spun, știi că am lacrimi în ochi, nu? Prietena mea, îmi vei lipsi în circuit. Ai fost diferită, deosebită și am împărțit câteva momente grozave. Ce urmează pentru tine? Să devii campioană de Grand Slam în golf? Să fii fericită și bucură-te de viața ta la maximum. Îmbrățișări și pupici, Simo”, a scris Simona Halep pe Twitter.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si