Asociaţia Elevilor din Constanţa critică, luni, colectarea fondului clasei la Colegiul Naţional Pedagogic “Constantin Brătescu” şi solicită Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa să trimită o comisie de verificare.
“În urma publicării tabelului cu <<datoriile la xerox>> de la Liceul Teoretic Callatis, AEC a lansat un chestionar public prin care elevii să poată comunica colectarea fondului şcolii/clasei, pentru a identifica unităţile de învăţământ în care fenomenul ilegal persistă.

Prin intermediul chestionarului, a fost comunicat în mod anonim un tabel cu numele fiecărui elev al unei clasa, în care era ţinută o evidenţă a elevilor ce au plătit atât bani pentru fondul clasei, cât şi bani pentru <<cadouri>>", a transmis AEC.

Citeste si: Doi polițiști din Cluj sunt cercetați pentru corupție: Unul dintre ei a fost arestat

Suma adunată este de aproape 1.800 de lei

Potrivit sursei citate, cumele colectate sunt între 30 și 60 de lei/ elev pentru cadouri, iar din bannii colectați până în acest moment se arată suma de 1.800 de lei.

“Amintim faptul că solicitarea sumelor pentru fondul clasei/şcolii/cadouri/xerox este complet ilegală. Considerăm strigător la cer că ajung să fie solicitate sume de la elevi şi părinţi, în contextul în care învăţamântul ar trebui să fie gratuit.

În acest sens, AEC a transmis o solicitare către Inspectoratul Şcolar Judeţean să trimită o comisie de verificare la liceu, pentru a verifica cum au fost strânse aceste sume şi dacă fenomenul persistă şi la alte clase ale liceului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Solicităm conducerii liceului să stopeze de îndată colectarea ilegală de fonduri! Solicităm ISJ să nu încerce să muşamalizeze cazul şi să se asigure că fenomenul ilegal va fi stopat în toate unităţile de învăţământ din judeţ”, a mai precizat Asociaţia Elevilor din Constanţa.

Citeste si: Profesor condamnat la închisoare cu executare pentru luare de mită

Profesor din Mureș, condamnat la închisoare pentru luare de mită

În Mureș, un profesor de fizică a fost condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. În urmă cu cinci ani, acesta a primit bani și produse de la 16 elevi pentru a nu-i lăsa corigenți.

Scandalul notelor pe bani a izbucnit la Liceul Tehnologic nr. 1, în vara anului 2017.

Cadrul didactic avea o metodă știută de elevi: la începutul semestrului punea note foarte mici, în special 2 și 3, iar apoi, în funcție de banii primiți, mărea sau modifica nota, uneori direct în catalog: 3 devenea 8.

Citeste si: VIDEO| Averea și câștigurile fabuloase ale medicului Mircea Beuran, suspectat de luare de mită


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si