Close sidebar
Close sidebar

Asta a fost ultima aparitie in public a regelui Mihai! Monarhul a vorbit despre educatie in ultima sa cuvantare!

A murit un rege care si-a iubit tara mai presus de orice si care, pana in ultima clipa, si-a dorit un viitor mai bun pentru romanii sai! Cuvintele majestatii sale vor dainui peste timp si ne vor ghida ca natiune in toata existenta noastra. Ultimul discurs al Regelui Mihai in Parlamentul tarii, a fost un testament pentru generatiile viitoare.

G. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Nu putem avea viitor fara a respecta trecutul nostru"

"Scoala este si va fi o piatra de temelie a societatii"

"lumea de maine nu poate exista fara morala, fara credinta si fara memorie"

"Romania si toate tarile din europa au nevoie de carmuitori respectati si priceputi"

Mai bine de 60 de ani a asteptat regele sa se adreseze poporului sau in Parlament. Atat de important a fost momentul pentru Majestatea sa, incat a decis sa ne vorbeasca tuturor in ziua in care implinea 90 de ani. Un discurs de numai 8 minute, care va ramane insa in istoria neamului romanesc.

"Politica este o sabie cu doua taisuri, ea garanteaza democratia si libertile daca e practicata in respectul legii si al institutiilor. Politica poate aduce insa prejudicii cetateanului daca este aplicata in dispretul eticii, personalizand puterea si nesocotind rostul primordial al institutiilor statului"

A vrut sa lase carmuitorilor un mesaj clar, si poate mai actual ca oricand.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Catalin Negoita- istoric: Regele a fost vazut permanent si in orice stat democratic ca un arbitru, mai presus de partied de luptele politice MUSCA sa spunem, din nou ca un simbol al unor vremuri trecute in care regale domnea, dar nu guverna.

Acum la unison, toti liderii politici par sa fi invatat lectia regelui invatator.

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei: Regele Mihai a fost una din cele mai mari personalitati ale Romaniei si a scris cu litere mari istoria Romaniei.

Liviu Dragnea:
Regele Mihai a luptat pentru o Romanie Intreaga, democratica si europeana (...)  Testamentul sau politic este limpede si nu avem decat sa-l urmam toti, indiferent de convingerile politice!

Parca stia cat de greu ne va fi noua romanilor sa ne ridicam in lumea asta mare. A lasat scris negru pe alb directiile pe care conducatorii trebuie sa le urmeze.

"Romania are  nevoie de infrastructura, autostrazile, porturile, aeroporturile moderne sunt parte din forta noastra ca stat independent"

Iar politicienii stiu bine ca mesajul regelui va dainui.

" Sufletul lui va fi alaturi de noi si va veghea la continuare unui destin pentru aceasta natiun, se inchide astfel o pagina de istorie"

Majestatea Sa a aratat in vremuri deosebit de grele, ce inseamna sa reprezinti tara cu demnitate si curaj Regele Mihai ramane un simbol al patriotismului, al dragostei fata de tara si popor.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Sin. Catalin Negoita- istoric- sentimental monarchic incepuse sa prinda din ce in ce mai mult. El era mai degraba un symbol, pentru ca pana la urma, extreme de tanar pe tronul Romaniei a avut curajul sa ia niste hotarari dramatice, contestate de catre unii, laudate de catre altii, cu certitudine niste hotarari care au schimbat si soarta razboiului si soarta ulterioara a Romaniei.

Pana si Ion Iliescu, presedinte pe vremea cand Regele a fost intors din tara sa, ii recunoaste valoarea.

Ion Iliescu:

"Relatia noastra nu a fost simpla, In vremurile agitate ale Inceputului tranzitiei...Prin disparitia Regelui Mihai se Incheie poate cel mai zbuciumat capitol al istoriei Romaniei moderne, o istorie complexa, deseori dramatica, dar care a asigurat locul cuvenit al tarii noastre In Europa si In lumea contemporana.

Inainte de a pleca din fata Parlamentului, Majestatea Sa s-a rugat la Dumnezeu sa ne dea o soarta mai buna.

"Nu vad Romania de astazi ca pe o mostenire de la parintii nostri, ci ca pe o tara pe care am luat-o cu imprumut de la copiii nostri! Asa sa ne ajute Dumnezeu!"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI