Close sidebar
Close sidebar

Asta e cea mai mare suma acordata pentru reabilitarea unui spital din tara noastra! Peste un milion de copii din Moldova vor avea sansa sa fie ingrijiti intr-un spital modern

Un milion de copii din Moldova vor fi ingrijti asa cum merita, intr-un spital modern, dupa ce guvernul a aprobat o finantare europeana de aproape 30 de milioane de euro. Decizia este istorica, spune directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Sf. Maria" din Iasi: e cea mai mare suma venita vreodata catre un spital din tara noastra intr-o singura transa si va schimba complet fata saraca a unitatii.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Saloanele reci cu pereti scorojiti, mobilier ruginit si ferestre prin care sufla vantul sunt un vis urat pe cale sa se spulbere- cu o singura semnatura, guvernul a usurat suferintele micutilor care ajung la cel mai mare spital din Moldova!

Radu Terinte, manager Spitalul de copii Sf. Maria Iasi: “S-a semnat contractul de finantare pe o suma fabuloasa, din cate stiu eu nu am auzit de o suma de finantare pe sanatate de o asemenea valoare de 26 de milioane de euro”.

Citeste si: BREAKING NEWS! Cutremur în urmă cu câteva minute în România! Ce magnitudine a înregistrat și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO Imagini din timpul cutremurului de 5,4 care a zguduit România. S-a simțit și în țările vecine- antena3.ro

Suma sta scrisa negru pe alb in proiectul pe care Consiliul Judetean Iasi l-a inaintat ieri guvernului. Actul a fost semnat in prezenta premierului si precizeaza ca mai bine de trei sferturi din bani vin din fonduri nerambursabile.

Radu Terinte, manager Spitalul de copii Sf. Maria Iasi: “Va deveni o uzina, asa cum trebuie sa arate un spital in secolul 21”. 

Cladirea va fi reabilitata, iar ventilatiile, sistemele electrice si de climatizare inlocuite.

Noua unitate va indeplini si sistemele de prevenire a incendiilor. Numai anul trecut, la cel mai mare spital din Moldova, au ajuns 10 000 de copii din toata regiunea.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI