Culoarea mov se datoreaza continutului ridicat de antociani, pigmenti cu proprietati antioxidante intalniti si la fructele de padure, rodie sau varza rosie. Potrivit casepractice.ro, aceste proprietati scad tensiunea arteriala, previn formarea celulelor canceroase si ajuta la reucerea greutatii, avand mai putine calorii decat cel galben.

Gustul se aseamana cu cel al castanelor.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Alexandru Colceriu este un fermier din Bucuresti care a infiintat prima cultura de cartof mov, in judetul Giurgiu. Pentru o suprafata de un hectar, are nevoie de aproximativ 3-4 tone e cartof de samanta, costul ridicandu-se la aproape 9.000 de euro. El vinde un kilogram de cartofi cu 9 lei, iar o parte din producte se duce si la export. Astfel, productia pe hectar ii aduce cel putin 50.000

de euro.

Citeste mai mult AICI.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si