In schimb, oamenii din comuna traiesc bine din veniturile pe care le acumuleaza din cultivarea pepenilor. Comuna Gheorghe Doja, din Ialomita, se afla la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Slobozia, scrie Adevarul.

Ultimele estimari ale Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Ialomita arata faptul ca localitatea este singura din judet unde nu exista asistati sociali.
Autoritatile locale recunosc la randul lor faptul ca de mai bine de 5 ani la primarie nu s-a mai inghesuit nimeni sa-si depuna dosare pentru a beneficia de banii pe care statul il acorda persoanelor nevoiase.

Secretul, sustin edilii, consta in faptul ca oamenii s-au transformat in agricultori, an de an, cultivand pepeni.

„Nu mai avem demult dosare pentru ajutoare sociale. Oamenii au inteles ca prin munca se pot face mai multi bani decat daca ai astepta sa-ti dea statul. Asa ca  s-au apucat sa cultive pamanturile, in special cu pepeni” explica Ion Mihai, primarul liberal al comunei Gheorghe Doja.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pe drumul catre comuna Gheorghe Doja, gospodarii din localitate au infiintat tarabele cu rasaduri de pepeni, legume sau flori.

Ambalate in capule de plastic, rosiile, ardeii sau vinetele asteapta sa fie cumparate si replantate in alte gradini.

Florile multicolore, infrumuseteaza atmosfera, iar parfumul lor ii imbie pe clientii care opresc sa se intereseze de preturile rasadurilor sa nu mai stea pe ganduri si sa cumpere tot ce gospodarii le ofera.

Citeste continuarea pe Adevarul.ro

Foto: Adevarul.ro 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si