Romanii au inmatriculat peste 200.000 de mii de masini SH doar in prima jumatate a anului acesta. Aceste masini sunt vechi, iar piesele auto cedeaza de cele mai multe ori.

Care este piesa auto care cedeaza cel mai des si ce defectiune auto provoaca cele mai multe accidente?

Conform specialistilor, romanii sunt nevoiti sa schimbe cel mai des sistemele de suspensie si de frana.

Acest lucru se datoreaza starii proaste a drumurilor. Asadar, defectiunea in cadrul acestor sisteme conduce la cele mai multe accidente din punct de vedere tehnic.

Desi majoritatea accidentelor nu par sa se intample din cauze tehnice, este destul de des intalnit si cazul in care masinilor le cedeaza frana sau pur si simplu au probleme cu conductele de lichid de frana, care fac sistemul sa devina nefunctional si sa puna in pericol viata soferilor si a pietonilor, noteaza carzone.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Care este solutia in acest caz?

Unica solutie pentru a evita accidentele din punct de vedere tehnic este dotarea masinilor cu piese auto de calitate, cu garantie si montate profesionist de catre specialisti in domeniu.

Exista o multime de magazine cu piese auto originale si care ofera garantie atat pieselor cat si montajului. Daca toti soferii ar tine cont de acest lucru si si-ar dota masinile cu piese auto calitative si cu accesorii auto de calitate, aceste accidente s-ar reduce destul de mult.

Romania pe primul loc in Europa la decesele din accidente rutiere

Este trista situatia in care se afla Romania, ocupand primul loc in Europa la numarul de morti din accidente rutiere. Spre exemplu, Romania raporteaza un numar de 95 de decese din accidente rutiere la fiecare milion de locuitori. Aceasta statistica ne repartizeaza pe primul loc, cu mult peste media europeana de 51,5 decese din accidente rutiere.

Daca doriti sa evitati astfel de situatii si doriti sa circulate in perfecta siguranta pe drumurile nationale, incercati sa cumparati masini dotate cu piese auto de calitate, care sa respecte standardele de siguranta impuse de UE si de specialistii in domeniu!  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si