![](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/35044/17397723/2/1511.jpg?width=320&height=180)
1 din 2 | Asta e reteta pentru cele mai pufoase gogosi! Stiai secretul asta?
![](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/35044/17397723/1/1024px-fank.jpg?width=320&height=180)
2 din 2 | Asta e reteta pentru cele mai pufoase gogosi! Stiai secretul asta?
Asa pregatesti cele mai pufoase gogosi din cate ai mancat. Urmeaza reteta si foloseste acest truc inedit pentru a obtine gogosi pufoase, pe care le poti servi simple, cu zahar pudra, sau umplute ulterior cu ciocolata sau gem.
INGREDIENTE
200 ml lapte
20 g drojdie proaspata/1 pliculet drojdie uscata
25 ml ulei
1 lingura zahar
1 ou
coaja rasa a unei lamai
coaja rasa a unei portocale
un praf sare
450 g faina
1. Topeste drojdia si zaharul in laptele cald intr-un recipient incapator. Adauga 1/2 din faina, sarea, uleiul, oul si coaja de citrice.
2. Aluatul va ramane usor lipicios. Da-l la crescut presarat cu faina si acoperit cu un prosop de bucatarie curat.
3. Dupa 1-2 ore, cand aluatul si-a dublat volumul, rastoarna-l pe blatul bine infainat si framanta-l cu mainile presarate cu faina, aducand marginile catre interior.
4. Intinde o foaie cu o grosime de 1-2 cm folosind sucitorul, adaugand faina ori de cate ori este nevoie.
5. Asaza gogosile pe platouri presarate cu faina si lasa-le acoperite la crescut. Framanta resturile de coca ramase dupa decupare si intinde o alta foaie, procedand in acelasi mod.
6. Dupa cca 20-30 de minute, cand gogosile au crescut iar, prajeste-le la temperatura mica-medie intr-o cratita cu ulei, cu partea c acoperind cu un capac imediat ce le-ai pus la prajit (e foarte important sa inmagazinezi toata caldura rezultata, pentru a obtine cele mai pufoase gogosi).
7. Intoarce gogosile si nu mai pune capacul. Pentru urmatoarele transe procedeaza la fel. Scurge gogosile pufoase bine de tot de ulei si presara-le cu zahar pudra.