Close sidebar
Close sidebar

Asta e ultima gaselnita a guvernantilor. Vor sa angajeze nutritionisti pentru a le face meniurile puscariasilor - De ce au recurs la aceasta metoda?

Ca să facă rost de bani la buget, guvernanţii dau iama în mâncarea deţinuţilor! Au de gând să angajeze nutriţionişti care să le facă meniurile, astfel încât costurile să fie ,cât mai mici cu putinţă. Dacă vor face economiile de milioane de euro despre care vorbesc, poate se gândesc şi la cei bătuţi de soartă, care abia mai supravieţuiesc în libertate!

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Astfel de vorbe pline de revolta rasuna zilnic la portile penitenciarelor. Cei care au rude dupa gratii se plang ca mancarea gatita pentru detinuti ar fi oribila si sunt nevoiti sa vina in fiecare luna la ei cu sacosele burdusite.

Cu toate acestea, cei din guvern sunt hotarati sa taie din costurile pentru hrana detinutilor. Cate 7 milioane de lei in fiecare an pana in 2021. Au aprobat o lege in care scrie ca meniul unui puscarias va fi stabilit dupa consultarea nutritionistilor, astfel incat sa fie respectat aportul de calorii. Nu este clar, insa, cum au de gand oficialii sa reduca atat de drastic costurile. Nici cei din Ministerul Justitiei si nici reprezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor n-au putut sa ne explice asta.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Responsabilii au precizat ca nu ar avea in vedere scaderea banilor alocati pentru hrana, ci mai degraba o reducere a numarului de persoane private de libertate, iar asta ne poate duce cu gandul la o... gratiere treptata. In prezenta, in penitenciare sunt peste 30 de mii de detinuti, iar statul cheltuie 2.500

de lei pe luna cu fiecare dintre ei, aici fiind incluse mancarea, medicamentele intretinerea si costul personalului. In tot acest timp, avem mii de romani care se zbat sa supravietuiasca in libertate si pentru care nimeni nu face mai nimic.

E mama a patru copii minunati, premianti la scoala, care se lupta sa ii creasca in conditii groaznice... Dintr-un salariu de 650 de lei, plus alocatiile copiilor, aproape jumatate se duc pe chirie.

Cu toate ca cele doua camere care stau sa se darame. In rest, se descurca asa cum pot. Dar nu se plang!

Pentru acesti sarmani, autoritatile au schitat o strategie antisaracie, in care nu regasim nicio masura concreta.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI