În Sălaj, undeva la marginea Someșului, într-un loc greu de găsit pe hartă, își duc viața treisprezece copilași, împreună cu mama lor, într-o colibă construită din pământ și paie, departe de lume.

În timp ce pentru mulți dintre noi Crăciunul înseamnă căldură și bucurie, pentru ei un colț de pâine înmuiată în apă cu zahăr este o minune. Sunt desculți și flamanzi și tot ce au e dragostea mamei.

Oricât de greu le-ar fi ei nu renunta la școală și muncesc că niște robi- la lemne, la animale sau cu ziua prin satul din care au fost alungați. Pentru ei, fiecare zi e o lupta cruntă de supraviețuire.

O emisiune marca Kanal D

Vedem imagini greu de privit, care îți taie respirația și îți umplu ochii de lacrimi; așa arată o fărâmă de viață dintr-o Românie primitivă, rămasă undeva în zorii civilizației, care te sfâșâie și te revoltă în același timp.

asta-i românia 20 decembrie 2020
Povestea celor 13 copii care luptă pentru viață.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Paisprezece suflete flămânde și desculțe, între care unul abia născut, împart cămăruța ridicată din lemne și pământ în care abia pătrunde soarele. Sunt mici și tot universul lor e între acești patru pereți în care sunt condamnați să trăiască mai mult la mila lui Dumnezeu, decât din a oamenilor.

asta-i românia 20 decembrie 2020
Emisiunea „Asta-i România”.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

asta-i românia 20 decembrie 2020
Duminică la „Asta-i România”.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Au doar trei paturi, pe care le împart cum pot, o sobă, care nu ține de cald din cauza crăpăturilor din pereți, și un dulap unde își pun ce mai aruncă alții. Copilașii mai mari muncesc, iar cei mici se joacă; sunt fericiți aici în lumea lor, în care n-au de niciunele dar se au unii pe alții.

Citeste si: În ziua alegerilor, Știrile Kanal D, prima sursă de informații a românilor!

asta-i românia 20 decembrie 2020
Copiii sărmani înainte de sărbători.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Când nu muncesc și nu învață, copiii stau în geamul casei și-l așteaptă pe tata. Omul rareori mai trece pe acasă, pentru că ori e plecat cu munca prin vecini, ori pur și simplu își uită drumul către copiii lui din codru.

Citeste si: Duminica aceasta, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Scandalul Dani Mocanu continuă – manelistul recidivează

asta-i românia 20 decembrie 2020
Copiii sărmani din Sălaj.[Sursa foto: Captură KANAL D]

Nu ratați o ediție impresionantă “Asta-i România!”, duminica aceasta de la ora 14:30, emisiune magazin prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

asta-i românia 20 decembrie 2020
Mihai Ghiță de la Asta-i România.[Sursa foto: Captură KANAL D]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si