N-are decât 10 ani, dar destinul l-a trecut deja prin momente greu de dus chiar și pentru un om mare. De mai bine de două luni, o cruce din lemn, înfiptă în pământul rece îi mai amintește de cea care i-a dat viață. 

I-a ars casa

Crescut împreună cu fratele mai mic doar de mamă, Răzvan s-a maturizat înainte de vreme din cauza nenorocirilor care l-au lovit fără milă.

Când avea cea mai mare nevoie de ea, mama s-a stins. Nici bine nu s-au uscat florile pe mormânt ca blestemul focului s-a abătut asupra lor și le-a transformat casa în scrum.

"Am ajuns acasă, am văzut foarte multă lume, ieșea fum pe la table, am intrat puțin în panică, m-am urcat în mașină, m-am rugat la o icoană pe care am găsit-o, m- am rugat cel mai mult să se stingă acest foc, au venit pompierii și la 2 minute a început și ploaia. După ce au stins și au plecat mai ieșea fum, dar cu ajutorul lui Dumnezeu că a dat acea ploaie s-a stins tot." 

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Deși Comisia Europeană recomandă dușul în doi, românii sunt campioni la spălat la lighean

Îngenunchiat, copilul și-a găsit refugiul în brațele bunicii și în mâinile lui Dumnezeu, cel care i-a luat totul, dar i-a dat puterea să ierte și să meargă mai departe.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Casa în care becul nu s-a aprins niciodată

Și-a pierdut mama și casa, dar a gasit loc în casa lui Dumnezeu, aparent întâmplător și de atunci îl slujește cu credința unui om mare.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"- Dar tu nu vii ca un simplu enoriaș la biserică, înțeleg că ești mâna dreaptă a părintelui, nu?

- Da, da.

- Ce faci tu mai exact, la ce oră vii, tu ești primul și ultimul.

- Da, mă trezesc la 6 dimineața, mă spăl, mănânc, mă îmbrac și vin la biserică alături de bunica mea." 

O singură cameră le este adăpost

O singură cameră, bucătăria, le este acum, în prag de iarnă, adăpost. În rest, totul s-a facut scrum. 

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Doi bătrâni își duc viața singuri în munți

Ajunsă la capătul puterii, bunica s-a jurat că va avea grijă de cei mici, dar acum, unde?

Nimic nu au reușit să salveze din casa arsă. Nici măcar hainele care chiar daca nu au ars, s-au îmbibat cu miros de fum.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Primarul unei comune din Prahova a plătit 9000 de lei să fie scuturată zăpada care nu exista

De când au început școala, doar bunica îi mai așteaptă la poartă. Doar ea îi mai strânge în brațe, și îi sărută pe frunte. Și tot bunica e cea care îi ajută la teme.

Cei mici sunt sprijinul bunicii, iar bunica e sprijinul lor..

Cei care doresc să-l ajute pe Răzvan, pot face donații în contul Asociatiei “Sfântul Nicolae și Sfântul Efrem cel nou”, cont deschis în lei, cu mențiunea: pentru familia Cristea.

LEI: RO92 RZBR 0000 0600 1590 6640


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si