Italia rămâne punctul fierbinte al Europei. Aici, în Peninsulă, s-au luat cele mai dure măsuri din ultimii 80 de ani. Aproape toate activităţile publice au fost interzise. Deplasările au fost interzise si ele, cu excepţia în care oamenii trebuie să le facă din „motive de muncă importante” sau „probleme grave familiale sau sanitare”. Luptele se duc în spitale, dar și în case, unde peste 60 de milioane de oameni sunt condamnați la izolare.

Citeste si: MAE: Trei români au decedat ca urmare a infecţiei cu coronavirus în Italia

Duminică, la „Asta-i România!”. Români „exilați” în Italia și Spania din cauza pandemiei!

Alin Stănescu este în Italia de 12 ani. Lucrează la un spital din Milano ca bucătar, locul unde sunt tratați zeci de bolnavi de coronavirus. E șocat de ceea ce trăiește acum, nu își imagina vreodată ceva mai rău. Moartea parcă pândește la fiecare pas, în spitalul în care lucrează.

Citeste si: Informații oficiale: aproape 14.000 de contaminări cu noul coronavirus în Germania şi 31 de decese

Citeste si: Armata italiană, trimisă să impună respectarea izolării în regiunea Lombardia

„S-au transformat total, persoane care luptă cu moartea încontinuu, și-au schimbat fizionomia, nu le mai recunoști, în câteva săptămâni, prietenii mei, medici și asistente cu care ieșeam la restaurante, s-au transformat total, sunt alte persoane, li s-a schimbat privirea, tot.

Sunt persoane care ai impresia că sunt zombie, umblă ca niște zombie, nu s-au așteptat la asta, mor oamenii în fața lor și mor în condiții grele”, povestește românul din Italia.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

„Aș vrea să vă îndemn pe cei din țară să acordați mare atenție la cum circulați, pentru că acest virus se propagă prin contact uman. Singura modalitatea de a scăpa este să nu ieșiți”, avertizează românul.

Același avertisment îl lansează și Ana Maria Grigoraș, o româncă stabilită în nordul Italiei, în focarul epidemiei. Sunt zile sfâșietoare, ne spune românca, în care Italia numără sute de morți. Imaginile cu zeci de sicrie aliniate şi pregătite, pentru bolnavii răpuşi de coronavirus, sunt devastatoare. Spitalele sunt arhipline, iar medicii și asistenții sunt insuficienți pentru numărul extrem de mare de persoane infectate.

Citeste si: Două persoane plasate în izolare la domiciliu, prinse vânzând legume și fructe în piață. Cum au fost pedepsite?

Și la toate se adaugă gândul că dacă într-o lună lucrurile nu vor reveni la normal, traiul de dinainte va rămâne doar o amintire frumoasă. După mulți ani de muncă și sacrificii, împreună cu soțul ei reușise să pună pe picioare o afacere proprie. Aveau o rulotă cu delicatese românești cu care se plimba la diverse evenimente din Italia. A accesat credite de la bancă atât pentru afacerea pe patru roți, cât și pentru casa în care locuiește. Totul îi mergea strună, până în urmă cu o săptămână.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Aceeași dramă o trăiesc și românii din Spania. Denis Discipolu este unul dintre românii stabiliți de mai mulți ani la Madrid, îngrijorat de ce va urma. E dezamăgit că acum când abia reușise să își facă un rost acolo, totul pare să se năruie. În toată incertitudinea de acum un lucru e sigur – nimic nu va mai fi la fel... Acum e momentul ca ai noștri să se ajute cât pot unii pe alții, crede Denis.

Nu ratați mărturiile românilor din cele mai afectate zone cu Covid-19, într-o nouă ediție a emisiunii „Asta-i România!”, difuzată duminica, de la ora 14:30, la Kanal D!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si