Close sidebar
Close sidebar

Asta-i Romania. Inradacinati in traditii, pastreaza cu sfintenie fiecare datina. Pentru ei, fiecare zi este un dar

Unde mai gasesti in tara asta Delta intre dealuri? Unde mai vezi localnici gatiti in haine domnesti ca de sarbatoare? Va prezentam un colt de rai unde oamenii duc cu mandrie un trai simplu si frumos. ##VIDEO11196##

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

 

Inradacinati in traditii.
Unde mai gasesti in tara asta Delta intre dealuri? Unde mai vezi localnici gatiti in haine domnesti ca de sarbatoare? Va prezentam un colt de rai unde oamenii duc cu mandrie un trai simplu si frumos.
"De cand is eu, niciodata nu am fost imbracata altfel. Nu mi-am schimbat niciodat portul. M-o dus cu ei la mare si si acolo m-am dus asa imbracat", spune o localnica.
Traditia invie in sufletul fiecarui copil care se naste aici. Traiesc frumos si simplu. Aici, sa fii fudul e pacat. Strada se umple de culoare cand vezi femeile imbracate ca de sarbatoare, dar nu, aici asa e normal.
Barbatii poarta pantaloni negri, veste albastre, palarie si camasi apretate.
"Astazi ii miercuri. O zi normala. Tot asa, nu conteaza. Duminica ne schimbam altfe cand mergem la Biserica.
Asta e port de zi cu zi. De cand stiu eu ca m-am nascut. Niciodata nu am fost schimbata in alt port", spune femeia.
Aici, viata se scurge altfel. Ardelenii de langa Gherla si-au ales sotiile numai din neamul lor.
"Femeile sunt serioase si fiecare isi face la casa ei lucrul".

"De cand is eu, niciodata nu am fost imbracata altfel. Nu mi-am schimbat niciodat portul.

M-o dus cu ei la mare si si acolo m-am dus asa imbracat", spune o localnica.Traditia invie in sufletul fiecarui copil care se naste aici.

Traiesc frumos si simplu. Aici, sa fii fudul e pacat. Strada se umple de culoare cand vezi femeile imbracate ca de sarbatoare, dar nu, aici asa e normal.Barbatii poarta pantaloni negri, veste albastre, palarie si camasi apretate.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică „unică”, în Franța: „Thorin” poate explica de ce au dispărut Neanderthalienii de pe fața Pământului- antena3.ro

"Astazi ii miercuri. O zi normala. Tot asa, nu conteaza. Duminica ne schimbam altfe cand mergem la Biserica. Asta e port de zi cu zi. De cand stiu eu ca m-am nascut. Niciodata nu am fost schimbata in alt port", spune femeia.Aici, viata se scurge altfel. Ardelenii de langa Gherla si-au ales sotiile numai din neamul lor."Femeile sunt serioase si fiecare isi face la casa ei lucrul".

Traditia e lege, nu e loc de trandavie.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI