Gata cu bancurile și celebrul car răsturnat la Caracal. Orașul „celor 7 minuni” devine stațiune turistică, alături de alte 35 de localități, pe care guvernul le vrea de interes turistic local. Să vină autocarul cu turiști, o spune răspicat primarul, care vrea să redea urbei oltenești gloria de altădată. Planurile sunt mari, demne de orgoliul oricărui oltean, însă, până la finalizarea lor, mai sunt probleme de rezolvat: locuri de muncă, drumuri și multe altele. Caracalul rămâne deocamdată o mică nestemată neșlefuită, care, de trei decenii zace în mâini prea leneșe pentru a o pune în valoare.

Primarul Caracalului așteaptă turiști să viziteze orașul

Cine râde la urmă, râde mai bine, asta își spun acum caracalenii. Ani la rând au fost ținta glumelor și a bancurilor legate de minunile lor- unele reale, altele născocite. Până aici! Din 2023, Caracalul se reinventează: e stațiune turistică de interes local și e gata să-i primească pe toți curioșii.

„Am citit acele criterii, ne-am conformat, am văzut că putem să devenim stațiune de interes local, am făcut toată pregătirea ca și documente și a venit, a verificat dacă cele ce am scris sunt și în realitate. Am obținut 205 puncte din 90”, explică Ion Doldurea, primarul din Caracal.

Caracalul nu ar fi avut însă nevoie să devină stațiune, ca să fie cunoscut în toată țara. Locul în care poporul spune că s-ar fi răsturnat carul cu proști, a fost dintotdeauna pe buzele românilor, dar și pe harta glumelor, ne spune edilul Ion Doldurea.

Citește și: VIDEO- Scandal la Primăria din Coroieni: 8 angajați ar fi fost puși la curățenie în casa Secretarului General al MAI

Ion Doldurea, primarul Caracalului explică bancurile făcute despre legendele orașului

„Bancuri cu olteni, făcute de olteni. Exact! Așa cum și minunile, așa numitele minuni sunt gândite și popularizate de olteni. Sigur că orașul este cunoscut datorită celor 7 minuni. Totdeauna au fost șapte, șapte minuni antice, șapte minuni trebuie să iabă și orașul Caracal. Totul a început în 1848 la 10 iunie când au venit revoluționarii și una dintre căruțele care însoțeau revoluționarii de la 1848 s-a răsturnat și atunci întrebarea era: ce căruță s-a răsturnat? Bineînțeles că era o căruță cu proști, cu prostime, pentru

că oamenii de rând așa erau denumiți la respectiva dată, prostime. Și s-a întrebat, unde s-a răsturnat carul cu proști? La Caracal”, explică primarul Caracalului.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În legătură cu turismul Caracalului, Ion Doldurea este foarte mândru de orașul unde este primar și spune că: „Este un oraș turistic, un oraș turistic în sens cultural. Discutăm despre un turism cultural. În oraș sunt peste 134 de case de patrimoniu, plus aceste edificii total speciale, teatrul, parcul, judecătoria, casa memorială Nicolae Titulescu, pinacotecat de la liceu. Pentru turistul neobișnuit cu Caracalul ar putea să fie o supriză plăcută. Vă dau exemplu acest teatru, aici au jucat toți marii actori ai României. Nu a existat actor mare de la Vraca încoace care să nu joace pe această scenă. Înseamnă că nu e actor mare. Nu există om de cultură, aici au venit de la George Enescu la Nicoale Iorga, care a ținut prelegeri”.

Sărăcia și-a pus de ani buni amprenta asupra orașului, și asta se vede la tot pasul în jur: în blocurile gri, ridicate în comunism pentru tineretul muncitor au mai ramas pensionarii.

Tinerii s-au dus după o pâine în țară sau în străinătate.

În comunism, orașul asigura locuri de muncă pentru toți locuitorii și chiar, în plus pentru cei din alte zone. După 89, însă, industria a ajuns la fier vechi iar viețile oamenilor la jocul ruletei.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Până să rezolve criza locurilor de muncă, statul român și-a pus momentan toată ambiția în turism. Va fi sau nu acesta asul din mâneca și așa peticită a orașului, trecut mai nou pe listă 54 de staţiuni de interes naţional şi 147 de interes local? Rămâne de văzut.

Citește și: Primarul Mihai Chirica a scăpat de măsura controlului judiciar


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si