"Astăzi este o zi istorică. Recuperăm sudul țării noastre, recâștigând orașul Herson. De acum, apărătorii noștri se apropie de oraș, a mai rămas puțin și începem să intrăm. Unități speciale sunt deja în oraș", a transmis Zelenski.

Citește și: Momentul în care armata lui Zelenski intră în centrul orașului Herson (VIDEO)

Potrivit President.gov.ua, Zelenski a amintit de momentele în care populația din Herson i-a primit cu brațele deschise pe soldații ucraineni.

"Nu au renunțat niciodată la Ucraina. Speranța pentru Ucraina este justificată. Mă bucur să văd cum oamenii, în ciuda tuturor amenințărilor, în ciuda represiunii și abuzurilor ocupanților, au păstrat steagurile ucrainene, au crezut în Ucraina...", a spus liderul de la Kiev.

Citește și: Imaginile victoriei- ucrainenii, în Herson

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Zelenski promite că armata sa va elibera și celelalte orașe cucerite de ruși.

Zelenski: "Vom restabili integritatea teritorială a statului nostru"

"Și chiar și atunci când orașul nu este încă complet curățat de prezența inamicului, oamenii din Herson îndepărtează deja simbolurile rusești și orice urmă a șederii ocupanților în Herson de pe străzi și clădiri.
La fel a fost și în toate celelalte orașe eliberate de apărătorii noștri.

La fel va fi și în acele orașe care încă așteaptă întoarcerea noastră. Ucraina va veni la toți oamenii săi. Datorită puterii noastre pe câmpul de luptă și în diplomație, vom restabili integritatea teritorială a statului nostru", a promis liderul de la Kiev.

El le-a mulțumit soldaților și "fiecărei unități a forțelor de apărare" care au făcut posibilă operațiunea ofensivă în sud. 

"La scurt timp după ce forțele noastre de apărare vor ajunge la frontierele desemnate, la Herson vor începe măsuri de stabilizare, așa cum a fost cazul peste tot. Neutralizăm în mod constant amenințările.
Primul pericol sunt minele. Ocupanții au lăsat o mulțime de mine și explozibili, în special pe obiecte vitale. Vom efectua deminarea lor".

El a precizat că atâta vreme cât minele lăsate de ruși nu sunt dezamorsate, nu poate fi asigurat accesul reprezentanților mass-media la Herson.

"Viața se întoarce la normal" 

Zelenski a mai spus că oamenii săi vor restabili toate condițiile de viață normală, pe cât posibil.
"Soldații noștri sunt urmați imediat de polițiști, muncitori, salvatori, lucrători în energie... Medicina, comunicațiile, serviciile sociale revin... Viața se întoarce", a spus președintele Ucrainei.

El s-a adresat separat și soldaților ruși, mercenari sau colaboratori care au rămas în urmă în Herson și în alte orașe din sud.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

"Singura șansă de salvare pentru voi este să vă predați soldaților ucraineni. Vă garantăm că veți fi tratat în conformitate cu legea și standardele internaționale. Iar acelor soldați ruși care s-au îmbrăcat în civil și se ascund undeva vreau să le spun că nu are rost să se ascundă. Vă vom găsi oricum. Captivitatea voluntară este singura opțiune pentru toți ocupanții", a precizat Zelenski.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si