De asemenea, clasele a XII-a şi a XIII-a au încheiat cursurile de vinerea trecută, urmând să susțină examenul de Bacalaureat.

Pentru elevii din celelalte clase, şcoala va continua până în 25 iunie, atunci când va începe vacanţa de vară

Astfel, Ordinul pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului educaţiei şi cercetării nr. 3.125/2020 privind structura anului şcolar 2020- 2021, prevede că elevii claselor a VIII-a vor încehia cursurile vineri, 11 iunie.

Totodată, astăzi este și ultima zi de înscriere pentru susţinerea Evaluării Naţionale, iar examenul va începe în 22 iunie.

Astăzi este ultima zi de școală pentru elevii de clasa a VIII-a. Când începe Evaluarea Națională?
Astăzi este ultima zi de școală pentru elevii de clasa a VIII-a. Când începe Evaluarea Națională?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: ”Ne putem aştepta la un val patru mai intens”. Ministrul Sănătăţii, avertisment pentru cei care NU se vaccinează

Ministerul Educaţiei a definit examenul de evaluare naţională drept ”modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Toți elevii, atât din învăţământul de stat, cât şi cei din învăţământul particular au dreptul sa susţină examenul Evaluării Naționale fără taxă.

Citeste si: Incredibil: 26 de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului au fost descoperite în România

Care sunt materiile la care elevii vor susține probele scrise pentru Evaluarea Națională?

Astfel, elevii de clasa a VIII-a vor susţine probe scrise la Limba şi literatura română şi la Matematică, dar şi la Limba şi literatura maternă în anumite școli.

Potrivit Ministerului Educației, Evaluarea Națională va avea şi o etapă specială, din 28 iunie, pentru acei candidați care, conform certificatului medical, nu au putut participa în prima etapă.

Citeste si: Mega-surpriză după spectacolele-pilot din București și Cluj-Napoca. Câți români s-au infectat cu COVID-19

Astfel, elevii trebuie să știe că media obţinută la examenul național este un element important pentru admiterea în învăţământul liceal.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis că repartizarea computerizată va avea loc la sfârşitul lunii iulie, anul acesta.

"Sunt neajunsuri impuse de criza sanitară. Nu pretindem că soluţiile sunt ideale, pentru că nu sunt ideale, întotdeauna pe parcursul acestei crize amfst nevoiţi să alegem soluia cea mai puţin dăunătoare", a mai adăugat ministrul Educaţiei.

Citeste si: Țara care a înregistrat cel mai mare număr zilnic de decese COVID-19 din lume


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si