De ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în semn de omagiu, comemorare și sărbătorire a soldaților Forțelor Aeriene.

Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene 2023. Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj

Mesajul președintelui României, Klaus Iohannis, pentru Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene 2023, redat integral:

„În fiecare an, pe 20 iulie, sărbătorim Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, odată cu cea a Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, patronul spiritual al acestora.


Aducem astăzi un omagiu tuturor celor care au servit sau servesc cu profesionalism și devotament, în țară și în străinătate, Forțele Aeriene, precum și aviația civilă de transport, utilitară și sportivă din România.

Citește și: Prima imagine cu pilotul care a supraviețuit tragediei din Mexic. Acesta a sărit din balon

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Totodată, îi comemorăm pe temerarii pionieri ai aviației românești și pe cei care, personal navigant sau auxiliar, au făcut sacrificiul suprem pe câmpul de luptă, în teatrele de operații în care România a fost prezentă, precum și în misiunile și exercițiile desfășurate pe teritoriul național.
Forțele Aeriene Române reprezintă o componentă modernă și importantă a Armatei României, fiind capabile să execute întreaga gamă de misiuni, de la apărarea spațiului aerian național și aliat până la sprijinirea autorităților publice în cazul unor situații de urgență.

Citește și: Un ministru, din Rusia, a murit subit după o vizită în Cuba

Klaus Iohannis: „ Implicarea și profesionalismul cu care vă dedicați tuturor misiunilor contribuie la creșterea prestigiului țării noastre la nivel regional și aliat”

Contextul actual de securitate, deosebit de dificil, generat de războiul declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, a scos în evidență, încă o dată, importanța Forțelor Aeriene Române ca mijloc de răspuns la provocările militare de securitate din regiunea Mării Negre și de pe întregul Flanc

Estic.

Citește și: VIDEO- Ziua 422 de război. Rusia a atacat Kievul cu drone iraniene

Acțiunile oportune desfășurate de aviatorii militari, alături de militarii din celelalte categorii de forțe și structuri ale Armatei României, contribuie semnificativ la consolidarea profilului țării noastre la nivel regional și euroatlantic, dând consistență eforturilor naționale de creștere a securității aliate în regiune.
Forțele Aeriene Române se află în plin proces de modernizare, ca parte a întăririi posturii de apărare a României, în concordanță cu deciziile aliate luate la ultimele Summituri NATO. Alocarea, începând cu acest an, a 2,5% din PIB pentru Apărare va permite derularea de proiecte majore de înzestrare a Forțelor Aeriene și de îmbunătățire semnificativă a condițiilor de executare a misiunilor de luptă, precum suplimentarea aeronavelor F-16, care fac tranziția către platformele F-35.
Totodată, pe teritoriul țării noastre urmează constituirea unui hub regional de instruire dedicat aeronavelor F-16, ceea ce va conferi României poziționarea ca lider regional pe acest palier, contribuind astfel la creșterea coeziunii, demonstrarea unității și întărirea posturii de descurajare și apărare euroatlantică.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Vladimir Putin continuă să surprindă: ce a declarat liderul de la Kremlin despre poporul ucrainean

Dragi aviatori și membri ai Forțelor Aeriene,
Sărbătoriți astăzi, cu mândrie, apartenența la marea familie a Aviației Române și a Forțelor Aeriene. Implicarea și profesionalismul cu care vă dedicați tuturor misiunilor contribuie la creșterea prestigiului țării noastre la nivel regional și aliat.
Vă încurajez să continuați cu aceeași abnegație, spirit de sacrificiu și devotament și vă doresc multă sănătate și succes.
La mulți ani Aviației Române și Forțelor Aeriene!”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si