UPDATE: Premiul Nobel pentru Literatură pentru 2023 îi este acordat scriitorului norvegian Jon Fosse, "pentru piesele şi proza sa inovatoare care dau glas celor nespuse". 

Cei mai bine cotați scriitori nominalizați la Premiul Nobel  pentru Literatură 2023 sunt Jon Fosse, Laszlo Krasznahorkai, Gerald Murnane, Mircea Cărtărescu și Yan Lianke. Câștigătorul se va bucura de suma de 950.000 de euro.

Astăzi se anunță Premiul Nobel pentru Literatură 2023. Mircea Cărtărescu, printre favoriți

Potrivit unui jurnalist suedez, care a prezis corect câștigătorii Nobel pentru Literatură în ultimii doi ani, cele mai mari șanse de câștig în acest an le are Mircea Cărtărescu.

Citește și: Katalin Kariko și Drew Weissman, laureați ai Premiului Nobel pentru Medicină, pentru descoperirile lor în domeniul vaccinurilor împotriva Covid

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Acum doi ani, suedezul Carsten a prezis corect că laureatul Nobel pentru Literatură va fi scriitorul tanzanian Abdulrazak Gurnah. 

În urma cu un an, pe lista lui Carsten s-au aflat trei scriitori, printre care și Annie Ernaux, care a câștigat. În acest an, pe lista lui Carsten se află și Mircea Cărtărescu, despre care jurnalistul suedez crede că are cele mai mari șanse de câștig, potrivit stiri.tvr.ro.

Care sunt cei 10 nominalizați la Premiul Nobel pentru Literatură 2023

În acest an, cei 10 nominalizați pentru Premiul Nobel Literatură 2023 sunt: 

Citește și: EXCLUSIV -Profesorul Anului din mediul rural: ”A fost o reușită, copiii au citit mai mult decât ar fi făcut-o vreodată dacă ar fi fost obligați”

  • Joyce Carol Oates, SUA
  • Jon Fosse, Norvegia
  • Colm Tóibín, Irlanda
  • Mircea Cărtărescu, România
  • Ngũgĩ wa Thiong'o, Kenya
  • Peter Nádas, Ungaria
  • Nuruddin Farah, Somalia
  • Marilynne Summers Robinson, SUA
  • César Aira, Argentina
  • Bei Dao, (chinez în exil)

Datele caselor de pariuri arată că scriitoarea chineză de avangardă Can Xue, de 70 de ani, conduce cu o cotă de 8/1 pentru a câștiga premiul literar, scrie The Guardian

Mircea Cărtărescu are o cotă de 16/1, la fel cu alți șase scriitori: Lyudmila Ulitskaya, Margaret Atwood, Pierre Michon, Salman Rushdie și Thomas Pynchon.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si