E bine sa stim ce alimente nu ar trebui reincalzire.

Preparatele care contin telina nu trebuie reincalzite. Aceasta leguma contine nitrati care pot deveni daunatori organismului nostru atunci cand alimentul este reincalzit. Medicii spun ca nitratii sunt compusi asociati cu mai multe tipuri de cancer. De aceea, este indicat ca preparatele care au in compozitie aceasta leguma sa le consumati imadiat dupa ce le-ati gatit.

Daca le reincalziti, va puteti imbolnavi.

si cartoful este un aliment pe care nu ar trebui sa il reincalzim pentru ca devine chiar toxic. El trebuie consumat imediat dupa preparare sau chiar rece.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Ce făcuse șoferul strivit de tramvai în București chiar înainte de tragicul accident. ANIMAȚIE GRAFICĂ cu momentul impactului- wowbiz.ro

Ciupercile sunt ideale pentru organism atunci cand sunt consumate imediat dupa preparare, iar in cazul in care raman neconsumate, cel mai bine ar fi sa le mancam reci. Atunci cand sunt reincalzite, ciupercile isi schimba compozitia de proteine. Datorita schimbarii acestor compozitii pot sa apara o varietate de probleme digestive: balonari, crampe abdominale, diaree. Te poti chiar si otravi. De asemenea, reincalzite, ouale elimina o serie de toxine care pot deveni periculoase pentru organism.

Deci, si acestea trebuie consumate reci sau imediat dupa prepare.

Tot printre preparatele care nu trebuie reincalzite se numara si cele care contin sfecla rosie. Aceasta leguma contine, intr-o cantitate mica si nitrati si, pentru ca sunt daunatori organismului, cel mai bine este sa evitati sa o recincalziti. Cea mai buna forma in care poate fi consumata sfecla rosie este cruda, scrie Evz.

Trebuie sa reincalzim mancarea foarte bine, la temperaturi inalte.

Cea mai frecventa greseala pe care o fac oamenii este sa reincalzeasca mancarea la cuptorul cu microunde si acesta nu incalzeste alimentele in mod uniform, iar zonele care raman reci favorizeaza dezvoltarea bacteriilor, informeaza BBC.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si