Close sidebar
Close sidebar

Astenia de primavara: cum se manifesta si cum o poti trata

Astenia de primavara vine la pachet cu o serie de alte simptome neplacute, pe care le poti combate insa cu cateva remedii naturale eficiente.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit unei teorii, astenia de primavara este cauzata de scaderea concentratiei de beta endorfine din plasma sangvina. Beta endorfinele sunt hormoni care, in concentratie ridicata, induc o stare de bine si au o actiune calmanta.

Se pare insa ca acesta nu este singurul hormon al carui nivel este influentat la schimbarile pe care le presupune noul sezon. si hormonul stimulator al melanocitelor (MSH), secretat de glanda pituitara, este influentat. Eliberarea acestuia depinde, printre altele, si de expunerea la lumina, care este mai mare primavara.

Simptomele asteniei de primavara

Oboseala la nivel fizic, dar si mental

Tristete nemotivata

Citeste si: Pensionarii pot primi adeverințele de venit gratuit pentru recalculare! Iată care este condiția pe care trebuie să o îndeplinească- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: În Iași, o femeie a sunat la 112 și a spus: „Mă omoară”. Când au ajuns la fața locului, polițiștii au descoperit altă poveste- antena3.ro

Lipsa apetitului

Apatie

Slabiciune musculara

Dureri de cap

Epuizare

Remedii pentru combaterea asteniei de primavara

Practica exercitii fizice.

Ele ajuta metabolismul si, pentru ca stimuleaza secretia de endorfine, imbunatatesc starea psihica. Atentie insa! Exercitiile prea solicitante pot avea efectul invers celui scontat, epuizand si mai mult organismul. Persoanele cu boli cronice trebuie sa ceara sfatul unui medic inainte de a face orice tip de miscare.

Petrece mai mult timp in aer liber.

Plimbarea sub soarele de primavara stimuleaza creierul nu doar prin cresterea fluxului de sange oxigenat, ci si prin stimularea producerii de serotonina, substanta care genereaza o stare psihica de bine.

Suplimentele alimentare aduc energie.

Laptisorul de matca si polenul au efect energizant si tonic pentru sistemul nervos.

Suplimentele cu fier pot fi si ele utile in caz de oboseala si de slabiciune. La trecerea dintre anotimpuri se mai poate face o cura cu drojdie de bere. Aceasta contine vitamine din grupul B, care combat starile depresive si nervozitatea, precum si fier, util in caz de oboseala.

Evita alimentele care obosesc organismul.

Acesta consuma o cantitate mare de energie pentru a metaboliza grasimile, prajelile si produsele rafinate de tipul fainii albe si zaharului.

Prin urmare, exclude din dieta aceste alimente daca nu vrei ca starea de epuizare sa se accentueze.

Dormi cel putin 7 ore pe noapte 

Ai nevoie de somn pentru a putea face fata cu bine simptomelor specifice asteniei de primavara asa ca fa tot posibilul sa dormi cel putin 7 ore pe noapte. Incearca sa te culci la aceeasi ora pentru a iti invata organismul care este programul de somn.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI