"AstraZeneca anunţă cu regret scăderea livrărilor către UE, în ciuda muncii fără întrerupere pentru accelerea aprovizionării", a declarat un purtător de cuvânt al grupului, citat de Le Figaro.

Confruntat cu dificultăţi în ceea ce priveşte producţie, grupul a decis să apeleze la locurile dinafara UE, dar "din nefericire, restricţiile de export vor reduce livrările din primul trimestru" şi probabil şi din al doilea.

AstraZeneca avea ca obiectiv livrarea de 100 de milioane de doze în primul semestru- 30 de milioane în primul trimestru şi 70 în al doilea.

Citeste si: Câți români s-au vaccinat cu AstraZeneca în ultimele 24 de ore

Anunţul făcut de Agenţia Europeană a Medicamentului

Alergiile severe ar trebui adăugate pe lista posibilelor efecte secundare ale vaccinului anti-COVID19 AstraZeneca, după identificarea unor legături probabile cu reacţii de acest gen în Marea Britanie, a anunţat vineri Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Vaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca

Agenţia europeană a anunţat joi că investighează o problemă separată legată de tulburări de coagulare, ceea ce a determinat Danemarca, urmată de alte ţări europene, să suspende utilizarea vaccinului dezvoltat de laboratorul britanic AstraZeneca şi Universitatea Oxford, relatează AFP, citată de Agerpres.

EMA a afirmat totuşi joi că utilizarea acestui vaccin este sigură.

Citeste si: Raed Arafat, anunţ de ultimă oră despre campania de vaccinare

Agenţia Europeană a Medicamentului a declarat vineri într-un comunicat că "a recomandat actualizarea informaţiilor despre produs pentru a include anafilaxia şi hipersensibilitatea (reacţii alergice) ca efecte secundare".

"Actualizarea se bazează pe o examinare a 41 de cazuri de posibilă anafilaxie observate în rândul a aproximativ 5 milioane de vaccinări din Marea Britanie", a explicat agenţia cu sediul la Amsterdam.

Citeste si: Începe etapa 3 de vaccinare. Cum te poți programa

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si