Close sidebar
Close sidebar

Atac armat în Ierusalim. Cel puțin 7 morți și 10 răniți

Atac armat în Ierusalim. Cel puțin 7 morți și 10 răniți după ce un palestinian a deschis focul într-o sinagogă plină de oameni.

Sorin Negru,

Atac armat la Ierusalim

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Atacul armat a avut loc în cartierul Neve Yaakov din Ierusalim, în jurul orei locale 20:15 (18:15 GMT), vineri, 27 ianuarie – care a marcat și Ziua de comemorare a Holocaustului, potrivit BBC.

Citește și: Israelul, atacat cu rachete din Fâşia Gaza după raidul sângeros din Cisiordania

Departamentul de poliție israelian a descris incidentul ca fiind un „incident terorist” și a declarat că atacatorul a fost „neutralizat”.

Atacul armat a avut loc pe fondul apelurilor internaţionale de a preveni o nouă escaladare după 36 de ore de violenţă în Cisiordania, Fâşia Gaza şi Israel.

[Sursa foto: Twitter]

O nouă spirală de violenţă mortală între israelieni şi palestinieni

Un palestinian înarmat a împuşcat mortal şapte persoane vineri seară lângă o sinagogă din Ierusalimul de Est, în timpul rugăciunilor de şabat, după lovituri israeliene asupra Fâşiei Gaza, într-o nouă spirală de violenţă mortală între israelieni şi palestinieni, transmite AFP.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Viktor Orban, premierul Ungariei, șochează din nou Occidentul

Atacul armat a avut loc pe fondul apelurilor internaţionale de a preveni o nouă escaladare după 36 de ore de violenţă în Cisiordania, Fâşia Gaza şi Israel.

"Şapte oameni nevinovaţi au fost masacraţi" de atacator, un palestinian de 21 de ani rezident în Ierusalimul de Est, care a deschis focul în stradă în jurul orelor 20.15 (18.15 GMT), a raportat poliţia.

Este "unul din cele mai grave atacuri pe care le-am suferit în ultimii ani", a declarat presei la faţa locului şeful poliţiei israeliene, Kobi Shabtai.

Potrivit poliţiei, "teroristul a fost neutralizat şi declarat mort" după o urmărire cu maşina şi un schimb de focuri cu poliţişti.

Statele Unite, îngrijorate de violențele din Cisiordania și Israel

Statele Unite au condamnat cu fermitate atacul, calificându-l drept „oribil”. Atacul s-a întâmplat după ce oficialii palestinieni au declarat că nouă palestinieni au fost uciși ieri în timpul unui raid militar israelian în Cisiordania ocupată – cel mai sângeros din ultimii ani.

Cu doar câteva ore înainte de atacul de la sinagogă, Statele Unite au transmis că sunt profund îngrijorate de recentele violențe din Israel și Cisiordania și consideră că există o nevoie urgentă ca toate părțile să detensioneze situația în regiune.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI