Joe Biden a vorbit la telefon cu Janet Mills, guvernatorul din Maine, dar și cu senatorii Angus King și Susan Collins și cu congresmanul Jared Golden, oferind „sprijin deplin”, notează jurnaliștii de la The Guardian, citând comunicatul transmis de Casa Albă.

Sute de polițiști sunt angrenați în eforturile de capturare a atacatorului, în timp ce locuitorii din Lewiston și dintr-un oraș învecinat au fost instruiți să se adăpostească.

Citește și: Ziua 20 de război în Israel. Președintele SUA, Joe Biden, declară că Israel trebuie să facă tot ce este posibil pentru a cruța civilii nevinovați

Departamentul de poliție din Lewiston a confirmat identitatea atacatorului ca fiind Robert Card. Individul are 40 de ani și este considerat "înarmat și periculos", conform unei postări pe Facebook a Departamentului de Poliție din Lewiston.

„Forţele de ordine încearcă să îl localizeze pe Robert Card (născut în aprilie 1983) ca suspect în cazul împuşcăturilor în masă de la Schemengees Bar şi Sparetime Recreation, din această seară. Card ar trebui să fie considerat înarmat şi periculos. Vă rugăm să contactaţi forţele de ordine dacă aveţi cunoştinţă de locul unde se află acesta”, au transmis reprezentanții Poliţiei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Autorul atacului armat nu a fost încă prins

Bărbatul este cunoscut ca instructor de arme de foc și a fost recent internat într-un centru de sănătate mintală, conform declarațiilor Poliției statului.

Robert Card a fost instruit ca instructor de arme de foc într-un centru al Armatei SUA din Maine. Potrivit Poliției, Card a petrecut două săptămâni într-o instituție de sănătate mintală în vara trecută.

Nu au fost furnizate detalii despre tratamentul său sau starea sa.

Citește și: Care e starea de sănătate a lui Vladimir Putin? Reacția Kremlinului după informațiile privind un atac de cord suferit de liderul rus

„Avem 22 de morţi confirmaţi şi mulţi, mulţi răniţi”, a dezvăluit pentru jurnaliștii de la CNN un oficial din Lewiston, oraşul în care a avut loc tragedia.

Împușcăturile au avut loc în trei locații diferite: o pistă de bowling, un restaurant și un centru logistic al unui supermarket Walmart, conform informațiilor furnizate de CNN.

Atacurile au cauzat rănirea a aproximativ 50-60 de persoane.

Suspectul se află „încă în libertate” și a fost surprins în fotografii fiind înarmat cu o pușcă semi-automată.

Citește și: VIDEO- Cine este românul de 27 de ani ucis pe frontul din Ucraina. „Era ca un viking”, spune iubita sa îndoliată


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si