Un bărbat înarmat ar coborât dintr-o mașină si a început să împuște oamenii într-un mall din Texas, sâmbătă, 6 mai, ucigând opt și rănind alți șapte, tre grav, înainte de a fo ucis de un ofițer de poliție care se afla în apropiere, au anunțat autoritățile americane, citate de Associated Press.

Atacatorul a fost neutralizat

Forțele de ordine au fost chemate să răspundă la un "incident cu un trăgător activ" la Allen Premium Outlets, a anunțat sâmbătă după-amiază pe Twitter biroul din Dallas al Biroului pentru alcool,

tutun, arme de foc și explozivi (Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives). Împușcăturile au fost raportate în jurul orei locale 16.00 (17.00 ET), potrivit CNN. Un dispecer de la Departamentul de Poliție din Allen a descris scena ca fiind un "schimb de focuri", dar a spus că departamentul era prea ocupat pentru a oferi imediat informații suplimentare. 

Un oficial al poliției prezent la conferința de presă a declarat că nu a putut împărtăși "cifre ferme" în ceea ce privește victimele. "Cele mai profunde condoleanțe ale noastre sunt alături de familiile victimelor", a spus Harvey, un oficial al Poliției. "Este o tragedie, iar oamenii vor căuta răspunsuri". 

Citește și: Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de solidaritate după tragedia din Belgrad: ”Violenţa aducătoare de moarte, tot mai prezentă în societatea contemporană”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Forțele de ordine au fost chemate să răspundă la un "incident cu un trăgător activ" la Allen Premium Outlets.

Forțele de ordine au fost chemate să răspundă la un "incident cu un trăgător activ" la Allen Premium Outlets

[Sursa foto: CNN]

"Unul dintre ofițerii noștri se afla la un apel fără legătură cu acest caz la centrul comercial", a spus Harvey. "El a auzit focuri de armă, s-a dus la focuri de armă, s-a angajat cu suspectul și l-a neutralizat".
Șeful a spus că nu crede că a existat o a doua persoană implicată în împușcături. "Credem că a acționat singur și nu credem că există o altă amenințare în acest moment", a spus Harvey, potrivit CNN.

Locuitorii din zonă, îngroziți de zgomotul focurilor de armă

Tony Wright, un locuitor din Allen, a cărui casă se află în apropierea complexului comercial outlet, a declarat că familia sa a crezut că a auzit lucrări de construcție sâmbătă după-amiază, înainte de a-și da seama că sunetul ar putea fi focuri de armă. Wright a spus că se îndepărta cu mașina de casa sa în acel moment și nu a auzit el însuși focurile de armă, dar familia sa a sunat câteva momente mai târziu "speriată", spunând că au auzit focuri de armă .

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, a calificat împușcăturile de sâmbătă de la Allen Premium Outlets drept o "tragedie de nedescris".

"Inimile noastre sunt alături de locuitorii din Allen, Texas, în această seară, în timpul acestei tragedii de nedescris", a declarat Abbott. "Am fost în contact cu primarul Fulk și cu directorul DPS McCraw, precum și cu alți lideri locali și de stat și am oferit tot sprijinul statului Texas, oficialilor locali pentru a mă asigura că toată asistența și resursele necesare sunt desfășurate rapid, inclusiv ofițeri DPS, Texas Rangers și resurse de investigație".

Cea mai mică victimă a atacului are 5 ani

Un grup medical din zona Dallas a declarat că tratează victime de până la 5 ani din împușcăturile de sâmbătă. ”Dintre cei implicați, 8 victime cu vârste cuprinse între 5 și 61 de ani sunt tratate la centrele de traume Medical City Healthcare", a precizat grupul într-un comunicat sâmbătă seara. "Gândurile și rugăciunile noastre sunt alături de primii respondenți, de victime, de cei dragi lor și de comunitatea din nordul Texasului în timpul acestui eveniment tragic", a precizat Medical City Healthcare.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Un tânăr de 18 ani este cercetat după ce a lovit o persoană în cap. Victima a murit la spital

Un grup medical din zona Dallas a declarat că tratează victime de până la 5 ani din împușcăturile de sâmbătă.

Un grup medical din zona Dallas a declarat că tratează victime de până la 5 ani din împușcăturile de sâmbătă.

[Sursa foto: CNN]


Președintele Joe Biden a fost informat cu privire la împușcăturile mortale care au avut loc sâmbătă la un centru comercial din Allen, Texas, a declarat un oficial de la Casa Albă pentru CNN. "Casa Albă monitorizează îndeaproape situația și este în contact cu forțele de ordine și cu oficialitățile locale pentru a oferi sprijin", a declarat un oficial de la Casa Albă. Vestea împușcăturilor a apărut în timp ce Biden se îndrepta spre biserică sâmbătă seara.

În ultimii ani, Texasul a slăbit restricțiile privind deținerea de arme de foc în ultimii ani, pe fondul mai multor împușcături în masă care au devastat comunitățile sale. Printre împușcăturile recente se numără incidentul din Uvalde, unde un bărbat înarmat a ucis 19 copii și doi profesori la o școală primară în luna mai a anului trecut.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si