UPDATE: Teroristul a murit la spital

Bărbatul care noaptea trecută a ucis două persoane într-un atac armat de la Bruxelles a murit la spital.

UPDATE: Klaus Iohannis, mesaj după atentatul din Bruxelles

„Condamnăm cu fermitate atacul terorist de la Bruxelles. România transmite condoleanţe familiilor victimelor. Rămânem uniţi în jurul valorilor noastre comune europene, unde teroarea şi ura nu îşi au locul”, a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Twitter. 

UPDATE: Politia din Bruxelles a prins un suspect după atentat

Oamenii legii au prins un bărbat, suspect de comiterea atentatului în care doi cetățeni suedezi au murit.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

UPDATE: Suspectul atacului a fugit pe un scuter

Suspectul atacului a fugit pe un scuter. Înainte de momentul atacului, bărbatul a scris un mesaj referitor la copilul musulman care a fost înjunghiat duminică la Chicago, motivând că dacă ar fi fost creștin, "am fi numit-o terorism și nu o crimă brutală", spun informațiile apărute în presa belgiană.

UPDATE: Nivel de alertă 4 în Belgia

Belgia a ridicat nivelul de alertă la patru, nivelul maxim, după focurile de armă din centrul capitalei, în urma cărora doi suedezi au murit. Securitatea a fost consolidată în jurul stadionului unde se desfășura meciul de fotbal dintre Belgia și Suedia.

UPDATE: Cele două persoane ucise sunt cetățeni suedezi. Anunțul oficial a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a poliţiei belgiene, Ilse van de Keere.

Conform presei belgiene, cele două victime erau suporteri de fotbal. Luni, Belgia găzduieşte meciul de fotbal dintre Belgia şi Suedia, în cadrul preliminariilor Euro 2024. 

Parchetul federal belgian, care este însărcinat cu dosarele de terorism, a preluat ancheta în acest caz.

Momentul atacului a fost filmat

Oamenii care se aflau în zonă în momentul atacului au surprins momentul.

 

Atacul a avut loc în centrul Bruxelles-ului

Atac armat chiar în centrul oraşului Bruxelles, luni seară, în jurul orei locale 19.00 (20.00- ora României). Schimbul de focuri a avut loc în cartierul Sainctelette, în apropiere de Petit-Château.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Atac la Bruxelles

Atac la Bruxelles

[Sursa foto: ITV News]

Suspectul atacului de la Bruxelles este căutat de poliție. Deocamdată, forțele de ordine nu au reușit să îl localizeze. Conform martorilor, acesta a început să tragă la întâmplare în oamenii de pe stradă în timp ce striga „Allahu Akbar”

Citește și: VIDEO- Atac cu drone la granița cu România. Armata Română a descoperit un crater, la 3 km de localitatea Plauru

Două persoane au fost ucise în timpul atacului

Conform informațiilor Parchetului, două persoane au fost ucise în schimbul de focuri de armă. Mai multe echipe de urgenţă au fost trimise la faţa locului.

Citește și: Atac militar asupra unui lagăr de refugiați, la granița cu China. Cel puțin 30 de morți, inclusiv copii

Au fost date publicității și primele imagini din zonă. În ele, se poate vedea un bărbat purtând o jachetă portocalie fluorescentă şi o cască albă, cu o armă automată în mână. E surprins momentul când se urcă pe un scuter și fuge de la locul atacului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si