Șeful Poliției din Chicago, David Brown, a declarat, miercuri, că răfuielile dintre bandele rivale din orașul american au escaladat într-un "ciclu de violență și răzbunare". Potrivit postului CNN, două dintre victimele ultimei serii de împușcături aveau cazier și se aflau sub supravegherea poliției.

Citeste si: Turist venit cu pușca la mare. Cum au reacționat oamenii legii

"Nu putem continua să rezolvăm violența cu alte acte de violență", a spus David Brown.

„Un ochi pentru ochi ne face pe amândoi orbi. Ne distruge familiile și perpetuează acest ciclu nesfârșit de victime ale armelor de foc, seara după seară", a mai spus ofițerul american.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Primul tronson de autostradă care se deschide anul acesta

Dintre cei răniți, toți adulți, 14 au fost spitalizați. O persoană se află într-o stare extrem de critică, iar alta este în stare critică, potrivit poliției din Chicago. Atacul armat este doar cea mai recentă manifestare dintr-un șir de violențe care au avut loc recent în Chicago și în marile orașe din SUA în ultimele luni, proteste în masă împotriva violenței poliției și a blocajelor generate de criza Covid-19.

Violențele și crimele din Chicago, generate de bande 

Conform CNN, cel puțin 25 de persoane au fost împușcate luni în Chicago, iar în weekend alte 63 au fost victima unor violențe armate, dintre care 12 au fost ucise. Până în 19 iulie, ultima dată pentru care sunt disponibile date despre criminalitatea din Chicago, crimele au crescut cu 51% în 2020 comparativ cu aceeași perioadă din 2019. 

Citeste si: Cercetătorii britanici, anunț de ultim moment: „Omenirea va trăi cu acest virus”

Șeful poliției a mai declarat că violențele din Chicago din acest an sunt legate de bande și de conflictele lor interne și externe: "Este vorba despre bande, arme și droguri", a spus Brown. "Multe dintre represalii, crime, omoruri au legătură cel mai adesea cu răfuieli între o bandă și alta sau cu piața drogurilor."


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si