Mai multe persoane au fost rănite marți dimineață, după ce un bărbat înarmat a deschis focul la o școală din Finlanda. Poliția și paramedicii au sosit într-un suflet locul faptei din Vantaa.

Mai mulți copii au fost răniți în atac

Rapoartele locale spun că trei copii ar fi fost răniți. Polițiștii au confirmat că un suspect care se pare că este, de asemenea, un minor a fost reținut în acest caz.

Cetățenii sunt îndemnați să nu se apropie de zonă, deoarece încă este periculos.

"Poliția se află la fața locului și investighează incidentul. Trecătorii sunt rugați să nu se apropie de zonă și să rămână în casă. Ușa nu trebuie deschisă străinilor", au precizat oamenii legii într-un comunicat.

Atac armat școală Finlanda

Imagine reprezentativă pentru forțele de ordine din Finlanda.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Israelul ar fi bombardat consulatul și reședința ambasadorului Iranului în Siria. Un comandant al Gărzilor Revoluţiei Iraniene a fost ucis

Mai mulți elevi s-ar fi ascuns în timpul atacului, în timp ce alții le-au spus părinților la telefon că au fost martori la ceea ce s-a întâmplat, informează Mirror. Ofițeri înarmați se află în prezent la fața locului, alături de alți membri ai serviciilor de urgență.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Martori au declarat pentru postul public de televiziune finlandez YLE că două ambulanțe au părăsit locul faptei.

"Toți cei implicați în incidentul armat sunt minori", a mai precizat poliția.

Școala are aproximativ 800 de elevi cu vârste cuprinse între șapte și 15 ani și 90 de angajați. Copiii se întorseseră la cursuri marți, după weekendul de Paște. Școala este găzduită într-un complex care deține, de asemenea, clase de educație specială.

"Pericolul iminent a trecut", a declarat pentru Reuters directoarea școlii Viertola, Sari Laasila, refuzând să comenteze mai multe despre incident.

Studenți uciși în atacul armat din Praga

Anul trecut, un bărbat înarmat a împușcat mortal 14 persoane și a rănit alte 25 la o universitate din Praga. Potrivit poliției, atacatorul în vârstă de 24 de ani a fost de asemenea "eliminat" în urma împușcăturilor de la Universitatea Charles din centrul istoric al capitalei. Individul ar fi fost motivat de "un eveniment teribil în străinătate". Într-o postare, Kozak a citat ca sursă de inspirație un atacator de la o școală din Rusia, în vârstă de 14 ani, care a ucis un coleg de clasă și a rănit alți cinci. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

Citește și: Investigație: Agenții ruși ar fi vinovați pentru boala misterioasă care a afectat diplomații americani. Cum se manifestă sindromul Havana?

Astfel de împușcături în școli sunt mult mai puțin frecvente în Europa decât în Statele Unite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si