Specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) au reuşit să restabilească funcţionarea normală a paginii de internet, în aproximativ 30 de minute de la declanşarea atacului.

Atac cibernetic asupra site-ului MApN, respins de specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice din minister

Sâmbătă, 28 mai, în jurul orei 04:30, asupra versiunii în limba engleză a paginii de internet a Ministerului Apărării Naţionale, https://english.mapn.ro/, a avut loc un atac cibernetic de tip distributed denial of service (DDOS), precizează Ministerul Apărării, într-un comunicat oficial.

Specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice al MApN (CApC) au reuşit restabilirea funcţionării normale a paginii de internet în aproximativ 30 de minute de la declanşarea atacului DDOS.

Citeste si: Serviciile secrete din Ucraina: Vladimir Putin nu ia în calcul stoparea războiului. Are planuri de restaurare a Imperiului rus

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Atac cibernetic asupra site-ului MApN, respins de specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice din minister

Atac cibernetic asupra site-ului MApN, respins de specialiştii Comandamentului Apărării Cibernetice din minister

[Sursa foto: PixaBay]

Ministerul Apărării face precizarea că site-ul MApN nu conţine baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii şi reţele informatice ale MApN.

Citeste si: VIDEO Ramzan Kadîrov e pregătit să atace Polonia: „În șase secunde vă vom arăta de ce suntem în stare!”

Comandamentul Apărării Cibernetice al MApN este în legătură cu celelalte instituţii naţionale cu atribuţii în domeniu pentru identificarea cu precizie a originii acestui atac şi luarea tuturor măsurilor care se impun, se mai precizează în comunicat.

Citeste si: Rusia schimbă tactica în războiul cu Ucraina. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului anunță că Putin a învățat din greșelile de pe câmpul de luptă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si