Parlamentul Ucrainei „se confruntă în prezent cu un atac cibernetic ” care a vizat site-ul oficial al instituţiei, a confirmat, miercuri, un membru al staffului de presă al Parlamentului pentru CNN. Atacuri similare vizează site-urile Guvernului, şi Ministerului de Externe.

Ucraina este atacată cibernetic

Ministrul ucrainean al transformării digitale, Mykhailo Fedorov, a mai spus pe canalul său Telegram, miercuri, că un alt atac, de restricții de funcționare , a început în jurul orei 16:00, ora locala.

Citeste si: Părinții din Ucraina își trimit copiii la școală cu grupa sanguină pe stickere

Potrivit lui Fedorov, atacul DDoS a fost raportat de o serie de bănci și au existat probleme cu accesul la site-urile guvernamentale. Acest lucru se datorează trecerii traficului către un alt furnizor, pentru a minimiza daunele cauzate de atac.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”Incidentul pare în concordanță cu recentele atacuri DDoS”, a adăugat NetBlocks.

Sunt vizate ministerul Apărării și două bănci

Un atac cibernetic asupra unor instituții cheie din Ucraina și asupra a două bănci ucrainene s-a produs vineri. Hackeri

neidentificați au atacat rețeaua informatică a Ministerului Apărării din Ucraina, dar și sistemele informatice ale unor bănci din Ucraina,  scrie BBC News . Nu sunt primele incidente de acest fel.

Citeste si: Ucraina îşi mobilizează rezerviştii şi îi înarmează, de teama unei invazii totale a ruşilor care sunt pozitionați la graniţele sale

Centrul ucrainean pentru securitate cibernetică a anunţat marţi că site-uri ale Ministerului Apărării şi băncilor Privatbank şi Oşadbank sunt vizate de un atac cibernetic, informează agenţia rusă de ştiri TASS, preluată de Reuters.

Centrul ucrainean de securitate cibernetică susţine că Rusia ar putea fi responsabilă pentru atac, potrivit TASS.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si