Oficialii poliției locale au declarat miercuri seară, într-o conferință de presă, că atacatorul a fost arestat. "Omul care a comis fapta a fost arestat de poliție și, conform informațiilor noastre, există o singură persoană implicată", a declarat Øyvind Aas, șeful poliției, potrivit Euronews.

Citeste si: Atac armat într-un oficiu poștal din Memphis. Mai mulți morți

Premierul Norvegiei: Un atac oribil

Prim-ministrul interimar al Norvegiei, Erna Solberg, a descris atacul împotriva cumpărătorilor din orașul de lângă Oslo ca fiind „oribil”.

"Este o situație foarte dramatică care lovește puternic comunitatea din Kongsberg. Evenimentele ne zguduie. Înțeleg că mulți se tem acum să iasă pe stradă", a spus premierul norvegian. 

Citeste si: Bilanț îngrijorător. 13 morți și 9 persoane dispărute în urma furtunii tropicale din Filipine

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cine este atacatorul cu arcul

Poliţia norvegiană a arestat un danez de 37 de ani, suspectat a fi autorul unui atac cu arc şi săgeţi care a făcut cinci morţi şi doi răniţi miercuri la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, anchetatorii neexcluzând până în prezent o motivaţie teroristă, potrivit AFP.

Citeste si: Doi tineri, o fată și un băiat, au murit pe loc într-un accident în Cernica

Suspectul, arestat la scurt timp după incident, este un cetăţean danez de 37 de ani care locuieşte în Kongsberg, a anunţat poliţia norvegiană într-un comunicat publicat în cursul nopţii de miercuri spre joi.

Nu este exclusă ipoteza teroristă

"Am decis să confirmăm această informaţie, deoarece există multe zvonuri care circulă pe reţelele sociale în jurul autorului atacului, unele persoane implicând persoane care nu au legătură cu faptele grave comise", a adăugat poliţia.

Cei doi răniţi au fost spitalizaţi în unităţi de terapie intensivă, dar, potrivit lui Oyvind Aas, nu există niciun indiciu că viaţa lor este în pericol. Unul dintre ei este un poliţist în liber care se afla într-un supermarket, unul din multiplele locuri unde s-a produs atacul.

"Potrivit informaţiilor de care dispunem în prezent, există o singură persoană implicată în aceste acte", a adăugat poliţistul. Niciun alt suspect nu este deci căutat.

Motivația atacului nu este deocamdată clarificată, a mai transmis poliția norvegiană.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si