În urma atacului cu drone asupra Moscovei, rușii îi acuză pe ucraineni de un „atac terorist”.

Clădiri din Moscova bombardate cu drone. Rușii acuză ucrainenii de un „atac terorist”

Primarul Serghei Sobyanin a declarat într-un comunicat că:  „Toate serviciile de urgență ale orașului se află la locul incidentelor”.

De asemenea, ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina de un „atac terorist” și a anunțat că toate cele opt drone care au bombardat clădirile Moscovei au fost interceptate.

Citește și: Alegeri Turcia 2023. Astăzi, turcii își vor alege președintele/ UPDATE: Scor strâns între Erdogan şi Kilicdaroglu

Ministerul a postat pe rețelele de socializare un mesaj prin care a informat că: „În această dimineață, regimul de la Kiev a efectuat un atac terorist cu drone asupra unor ținte din orașul Moscova. În atac au fost folosite opt drone. Toate dronele inamice au fost doborâte”.

Agenția rusă de știri de stat RIA a relatat că unii locuitori ai unei clădiri de pe strada Profsoyuznaya din sudul Moscovei au fost evacuați, potrivit G4Media.

Citește și: Mentorii din "Balena albastră" își vânează victimele care au "ratat" sinuciderea. Ce a pățit puștiul de 10 ani care s-a aruncat de la etajul 6

Potrivit Reuters, mai multe canale de mesagerie Telegram din Rusia au raportat că au fost doborâte între patru și 10 drone marți dimineața.

Cu toate acestea, nici Reuters, nici The Guardian nu au putut verifica independent relatările.

Citește și: Accident devastator în centrul Moscovei. Una dintre mașinile implicate este limuzina Patriarhului Kirill

Clădire de 6 etaje, prăbușită din senin. Mai mulți oameni sunt dați dispăruți

Mai multe persoane sunt date dispărute după prăbușirea parțială a unei clădiri rezidențiale în localitatea Davenport din statul american Iowa.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

O operațiune de căutare este în desfășurare, luni dimineața, după ce o secțiune masivă a unui  bloc de șase etaje  s-a prăbușit duminică în statul american Iowa.

Citește și:  Zece magazii au ars după ce un incendiu de vegetație s-a extins spre o zonă de locuințe

Echipele de salvare au ajuns de urgență la fața locului, la clădirea de pe Main Street din Davenport și au încercat să găsească supraviețuitori printre dărâmături.

Citește și:  Cutremur în România, luni dimineață! Ce magnitudine a avut seismul?

Potrivit  Daily Mail, o parte a clădirii s-a prăbușit duminică în jurul orei 17:00, când locuitorii panicați au încercat cu disperare să fugă pentru a-și salva viața.

Citeste si:  Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si:  Sore nu neagă relația cu Răzvan Miheț. Primele declarații ale artistei: "Se poate observa"- wowbiz.ro

Șapte persoane au fost salvate din clădire imediat după prăbușire, iar alte 12 au fost preluate cu un elicopter de salvare, ajuns la fața locului, au spus oficialii americani.

Citește și:  Un bărbat dat dispărut a fost găsit mort pe câmp

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

Căutarea celor dispăruți este în curs de desfășurare, dar autoritățile nu au stabilit încă dacă există persoane decedate în urma prăbușirii clădirii rezidențiale.

„Am ieșit, dar nu a mai rămas nimic din apartamentul meu. Toate celelalte persoane au dispărut. Locuitorii din clădire s-au plâns de ani de zile că blocul are nevoie de reparații", a relatat un martor.

Autoritățile orașului au transmis că blocul avea autorizații pentru a face reparații atunci când s-a produs prăbușirea.

Țipete și groază la momentul prăbușirii

Martorii spun că au auzit țipete când clădirea a căzut la pământ duminică seara: „Au fost o mulțime de țipete, multe strigăte, mulți oameni care au urlat „ajutor” după ce clădirea a căzut la pământ”, a spus un vecin din carier pentru Associated Press.

Citeste si:  „A căzut în capcană, m-a deranjat.” Dinu Maxer i-a dat replica fostei sale soții. Ce a mărturisit artistul, după ce Deea a venit cu acuzații dure- kfetele.ro

Citeste si:  Dinu Maxer contraatacă după acuzațiile făcute de fosta lui soție, Deea: "I-am zis că m-a deranjat ce a făcut. A căzut în capcană!"- radioimpuls.ro

„Dar asta nu a durat – două sau trei minute și apoi întreaga zonă a fost tăcută. Sper și mă rog că țipetele pe care le-am auzit nu erau oameni în interiorul ei”, a completat martorul.

Rămâne neclar ce a cauzat prăbușirea, care găzduia aproximativ 80 de apartamente, dar echipajele de pompieri de la fața locului au constatat o „scurgere mare de gaz natural” și scurgeri de apă de la toate etajele.

Nu se cunoaște cât de grave sunt rănile în rândul persoanelor care se aflau în interiorul clădirii când aceasta s-a prăbușit, iar cei care au supraviețuit se străduiesc să găsească locuri de cazare pentru noapte.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si