Forțele de securitate din Guadalajara s-au confruntat cu un atac cu explozivi  care a ucis șase persoane și a rănit alte 14. Acest atac se pare că este dovada unui nou nivel de violență al cartelurilor de droguri, potrivit AFN.

Forțele de securitate prinse într-o ambuscadă

Se pare că atacul cu explozivi s-a declanșat în timp ce un convoi al forțelor de securitate au trecut peste explozivi.

În urma exploziei, patru polițiști și doi civili au murit, iar alte 14 persoane au fost grav rănite.

Guvernatorul din Jalisco, din Guadalajara de vest, a declarat că explozia se pare a fi o ambuscadă creată de cartelurile de droguri. Guadalajara este unul dintre cele mai periculoase state din Mexic.

Explozia se pare a fi o ambuscadă creată de cartelurile de droguri

Explozia se pare a fi o ambuscadă creată de cartelurile de droguri

[Sursa foto: News.ro]

"Este un lucru pe care nu l-am mai văzut niciodată până acum", a declarat guvernatorul din Jalisco, Enrique Alfaro. Acesta a menționat că de la începutul anului au existat peste o mie de crime și peste 750 de dispariții umane.

Înainte de atacul din Jalisco, zece polițiști și trei funcționari se pare că au fost luați ostatici timp de 24 de ore, potrivit autorităților. Aceștia au fost eliberați marți după negocieri între răpitori și statul federal.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Criminalul acuzat pentru dublul asasinat din Timișoara a recunoscut unde a ascuns arma folosită. Autoritățile încearcă să o recupereze

Jalisco, groapă comună în aer liber

Forţele de securitate care au fost atacate în atacul cu exploziv se deplasau în Jalisco pentru a explora pista unei posibile gropi comune, după ce în lunile trecute 200 de persoane au fost găsite moarte în gropi pe teritoriul Jalisco.

Găsirea acelor oameni a fost raportată către autorități printr-un apel anonim. Crimele, jafurile, răpirile, atacurile cu explovizi din Jalisco sunt dovadă a prezenței cartelurilor cu droguri, care se pare că doresc puterea.

"Slăbirea forţei atac atât a rivalilor din alte carteluri, cât şi a forţelor de securitate şi provocarea terorii în rândul populaţiei civile", se pare că a declarat referitor la motivul atacurilor provocate de carteluri, David Saucedo, un consultat în securitate.

Se pare că atacul cu explozivi s-a declanșat în timp ce un convoi al forțelor de securitate au trecut peste explozivi.

Se pare că atacul cu explozivi s-a declanșat în timp ce un convoi al forțelor de securitate au trecut peste explozivi.

[Sursa foto: Freepik]

Javier Oliva, specialist în probleme de securitate la Universitatea Naţională Autonomă a Mexicului, a declart că atacurile cartelurilor nu sunt dovezi ale narcoterorismului, ci sunt, de fapt, dovezi ale organizațiilor criminale.

"Asta nu e narcoterorism. Sunt organizaţii criminale care folosesc tehnici ale terorismului. Nu există nicio revendicare socială, ideologică, etnică sau separatistă", a declarat Javier Oliva.

Citește și: Sfârșit tragic pentru un român din Italia! Adrian a fost ucis cu sânge rece de un african


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si