Guvernatorul regional ucrainean din Zaporojie acuză Rusia că vizează clădirile rezidențiale cu rachete. Rusia însăși nu a comentat încă atacul de joi, potrivit BBC News.

UPDATE. Cel puțin doi oameni au murit. O fetiță de 3 ani, scoasă de sub dărâmături

Două persoane au fost ucise în atacurile cu rachete din Zaporojie, a declarat guvernatorul regional. "O femeie a murit.

Altă persoană a murit într-o ambulanță", a scris Oleksandr Starukh pe Telegram.

"Cel puțin 5 persoane sunt sub dărâmăturile clădirilor. Mulți oameni au fost salvați. Printre aceștia se numără o fetiță de trei ani, copilul este în plasament. La fața locului este în desfășurare o operațiune de salvare".

zaporojie

Morți și răniți dintre civili în atacul din Zaporojie

[Sursa foto: Twitter]

Starukh a scris anterior că rachetele au lovit clădiri rezidențiale înainte de zori, provocând incendii și „distrugeri semnificative”. El îndeamnă oamenii să dea dovadă de „prudență maximă”, spunând că există o „probabilitate mare de atacuri repetate cu rachete”.

Știrea inițială. Până în acest moment, nu se știe nimic despre numărul victimelor, dar au fost raportate incendii și distrugeri semnificative ale unor clădiri de locuințe.

Citeste si: Rusia va prelua controlul centralei nucleare Zaporojie. Anunțul făcut de Vladimir Putin

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Atacurile au loc după ce președintele rus Vladimir Putin a spus că se așteaptă ca situația să se „stabilizeze” în regiunile ucrainene revendicate de Moscova.

Mai multe clădiri au fost distruse, iar rezidenții se află sub dărâmături, transmite Kyiv Post. Forțele de intervenție sunt la fața locului.

atac rusia

O clădire întreagă din Zaporojie distrusă de rachetele Rusiei

[Sursa foto: Twitter]

zaporojie

Atac devastator în Zaporojie

[Sursa foto: Twitter]

Centrala nucleară de la Zaporojie, trecută cu forța la Rusia

Președintele Vladimir Putin a semnat miercuri un decret prin care centrala nucleară din Zaporojie, cea mai mare din Europa, a intrat sub controlul Rusiei.

Centrala a fost ocupată de trupele ruse încă din primele zile ale războiului, dar este încă condusă de tehnicieni ucraineni.

Șeful autorităților de reglementare a energiei de la Kiev a îndemnat lucrătorii să nu semneze niciun document cu ocupanții ruși.

Agenția nucleară de stat ucraineană Energoatom a criticat decretul, numind-o „nulă, absurdă și inadecvată”.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Putin ar putea să folosească armele nucleare. Oficial american: „A scăpat complet de sub control”

Mișcarea marchează prima parte a planurilor lui Putin de a restabili „stabilitatea” provinciei anexate ilegal, unde forțele ruse au pierdut treptat teren în fața forțelor ucrainene.

Între timp, organul de supraveghere nuclear al ONU, AIEA, a declarat că a aflat despre planuri de repornire a unui reactor la centrală.

Toate cele șase reactoare de pe amplasament au fost oprite timp de mai multe săptămâni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si