Close sidebar
Close sidebar

Atac iminent al Iranului în Israel. Avertismentul MAE pentru românii din Liban

Iranul și aliații săi ar putea ataca în orice moment Israelul, ca răzbunare pentru uciderea la Teheran a lui Ismail Hanyeh, liderul biroului politic al grupării islamiste Hamas. Românii din regiune sunt avertizați să părăsească cât mai curând zonele de conflict.

Sorin Negru,

Atac iminent al Iranului în Israel

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Președintele american Joe Biden a convocat echipa de securitate națională, pentru luni, 5 august, pentru a discuta despre criza din Orientul Mijlociu și despre informațiile conform cărora Iranul urmează să lanseze un atac asupra Israelului.

Citește și: VIDEO Sute de oameni au participat la înmormântarea liderului Hamas. Tel Avivul se pregătește de un nou atac

După ședința de guvern de duminică seară, Benjamin Netanyahu a spus că armata Israelului este pregătită pentru orice scenariu, inclusiv acela în care atacul iranian ar putea veni de pe mai multe fronturi.

Zeci de rachete s-au tras în ultimele ore spre Israel din Liban. De aici pleacă deja în valuri cetățenii străini. România, ca și Franța sau Suedia, a emis o avertizare de călătorie de nivel 8 din 9. 

Avertismentul MAE pentru românii din Liban

Ministerul român de Externe a emis duminică, 4 august, un avertisment pentru românii care locuiesc în Liban, în eventualitatea unui răspuns armat al Israelului în zilele următoare.

MAE le recomandă ferm cetățenilor români care se află deja pe teritoriul Republicii Libaneze să părăsească teritoriul acestui stat prin cursele aeriene încă disponibile.

Citeste si: Acesta este satul uitat de lume, în care mai locuiesc doar 5 familii! Dezastrul care a dus la depopularea satului Pardoși, din Buzău- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Biserica Veștilor Bune, cultul unui masacru. Profetul care le cerea oamenilor să moară de foame avea lapte și pâine în frigider- antena3.ro

„MAE reamintește cetățenilor români existența riscurilor de securitate pentru integritatea cetățenilor, din cauza situației de securitate ce riscă să se deterioreze de o manieră impredictibilă, care afectează inclusiv disponibilitatea zborurilor comerciale și a rutelor de deplasare”, s-a transmis în comunicatul de presă al ministerului.

Aproximativ 1.500 de cetățeni români se află în prezent pe teritoriul Libanului, însă și românii din Israel se află într-un pericol similar. 

Răzbunarea Iranului, considerată iminentă

Publicația Axios susține că e o chestiune de ore până la răzbunarea „Axei răului” conduse de Iran. Potrivit publicației Telegraph, presa din Teheran amenință că loviturile vor fi mai devastatoare decât cele din aprilie și Tel Aviv și alte orașe nu vor fi evitate.

Un atac iranian asupra Israelului ar putea avea loc „încă de luni”, cred mai mulți oficiali, în timp ce oficialii SUA se întrec pentru a trimite sprijin militar și diplomatic pentru a-și apăra aliatul.  

Sistemul de apărare antiaeriană Cupola de Fier al Israelului a interceptat zeci de rachete trase dinspre Liban.

Astfel de lovituri executate de gruparea teroristă pro-iraniană Hezbollah sunt frecvente, de la începutul războiului din Fâșia Gaza.

Pe măsură ce tensiunile cresc în Orientul Mijlociu, SUA se pregătesc pentru „orice posibilitate”, în timp ce continuă să solicite încetarea focului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI