Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a informat luni dimineață că epavele de rachete au căzut în trei districte diferite din capitală.

Citește și: Români speriați de dronele Rusiei de la graniță. Mesaj Ro-Alert în județul Tulcea. Anunțul MApN

„Au fost găsite resturi în mai multe locuri din districtul Solomianskyi în spații deschise. Resturile au căzut lângă o trecere de pietoni din districtul Shevchenkivskyi.

Resturile au căzut și pe trotuarul din districtul Holosiivskyi, iar un altul a lovit plafonul unui microbuz. Toate serviciile de intervenție sunt în drum spre fața locului”, a transmis Klitschko.

Serhii Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev, a clarificat că rușii au lansat un atac cu rachete asupra Kievului în jurul orei 08:30 dimineața.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie care a aplicat pentru un job a primit un răspuns ciudat, 48 de ani mai târziu- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Ar fi vorba de mai multe rachete aerobalistice Kh-47M2 Kinzhal lansate de la avioanele de luptă MiG-31K, transmite Kyiv Independent.

"Apărarea aeriană a răspuns în Capitală. Datele preliminare indică faptul că toate țintele aeriene au fost distruse cu succes. Ca urmare a atacului cu rachete, epavele au căzut în două districte ale capitalei- în districtele Holosiivskyi și Solomianskyi",  a precizat Popko.

Ulterior, Klitschko a adăugat că în districtul Solomianskyi este un incendiu.

"Incendiul a fost cauzat probabil de căderea epavei rachetei. Rapoartele preliminare indică că nu sunt victime. Echipajul medical se află la fața locului. Alte servicii sunt pe drum", a spus primarul.

Popko a remarcat că în districtul Solomianskyi, resturile căzute au deteriorat acoperișul unei clădiri rezidențiale cu mai multe etaje, iar o parte din epave au căzut pe terenul unei școli.

Pe data de 7 octombrie, Vladimir Putin împlinește 72 de ani. Timp de 25 de ani, actualul șef de stat al Federației Ruse s-a aflat la conducerea țării, fie ca premier, fie ca președinte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si