Close sidebar
Close sidebar

Atac militar asupra unui lagăr de refugiați, la granița cu China. Cel puțin 30 de morți, inclusiv copii

Un alt măcel comis de forțele armate ale unei țări cutremură lumea, în contextul unui climat extrem de tensionat generat de războiul din Israel și de invazia Rusiei în estul Ucrainei.

Sorin Negru,

Atac militar asupra unui lagăr de refugiați în Myanmar

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Douăzeci și nouă de oameni au fost uciși și zeci de persoane au fost rănite într-o lovitură militară asupra unui lagăr pentru persoane strămutate din nordul Myanmarului, informează presa internațională.

Citește și: Cine este românul care a murit în războiul din Israel? Tânărul avea doar 22 de ani

Atacul a avut loc luni noaptea, a declarat colonelul Naw Bu al Armatei Independenței Kachin (KIA), citat de Sky News.

„Am găsit 29 de cadavre, inclusiv copii și persoane în vârstă... Cel puțin 56 de persoane au fost rănite”, a spus el, adăugând că investighează ce fel de rachete au lovit tabăra de refugiați.

Tabără de refugiați, atacată cu rachete

„Nu am auzit niciun avion”, a spus colonelul din gruparea KIA, spunând că este posibil ca armata birmaneză să fi folosit o dronă pentru a viza tabăra de lângă orașul Laiza, la granița cu China.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Orașul Laiza, la granița cu China

[Sursa foto: Sky News]

Organizația KIA s-a ciocnit în mod regulat, de zeci de ani, cu armata din Myanmar, lupte grele izbucnind în urma ultimei lovituri de stat din 2021.

În luna octombrie 2022, atacuri aeriene militare din Myanmar la o manifestație susținută de KIA au ucis aproximativ 50 de persoane și au rănit 70.

Conflict istoric în Myanmar, la granița cu China

Armata de independență Kachin (KIA) este un grup armat al etnicilor Kachin din nordul Myanmarului (fosta Birmania).

Această populație etnică este alcătuită din șase triburi a căror patrie istorică cuprinde teritorii din Yunnan din China, nord-estul Indiei și statul Kachin din Myanmar.

După lovitura de stat din 2021 din Myanmar, Armata de Independență Kachin și-a crescut activitatea și a pus mâna pe alte 10 baze militare din Myanmar. 

Conflictul dintre Myanmar și populația Kachin a strămutat aproximativ 100.000 de oameni și a ucis sute de persoane de când a fost întreruptă încetarea focului dintre cele două tabere, în 2021.

Armata de independență Kachin (KIA), în război cu junta militară care conduce Myanmar

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI