Presa din Ucraina a anunţat, luni dimineața, că un atac al Rusiei cu rachete balistice asupra Kievului s-a soldat cu cel puțin patru răniţi.

Citește și: Portavocea lui Vladimir Putin spune că Republica Moldova este „următoarea victimă a războiului"

Ucraina a doborât luni rachete lansate de Rusia asupra Kievului, cel puţin patru persoane fiind rănite de resturile care au căzut în mai multe cartiere al capitalei ucrainene.

Primele rapoarte ale Forțelor Aeriene Ucrainene (UAF) au indicat că apărarea aeriană a doborât opt rachete rusești care se îndreptau spre Kiev, potrivit Pravda.com.ua.

Cel puțin 4 victime la Kiev

Primele rapoarte sugerau că forțele ruse au lansat un atac cu rachete asupra regiunii Kiev în jurul orei 04:00, pe 11 decembrie.

„Apărarea antiaeriană a distrus un total de opt ținte aeriene care zburau spre capitală urmând o traiectorie balistică”, au transmis oficialii de la Kiev.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

La ora 04 și 15 minute, pe 11 decembrie, a fost emisă o avertizare de raid aerian la Kiev și în regiune, precedată de mai multe explozii în Capitală.

Ulterior, au apărut informații potrivit cărora epava rachetelor rusești doborâte s-au prăbușit în cartierele Kievului, ducând la pagube și victime.

Mai multe echipaje de intervenție au fost transmise la fața locului. Cel puțin 4 victime ar fi fost produse de atacul Rusiei.

Zelenski, invitat la Casa Albă

Preşedintele american, Joe Biden, l-a invitat pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, să vină marţi la Washington pentru a discuta despre "nevoile urgente ale Ucrainei", a declarat duminică purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

"În contextul în care Rusia îşi intensifică atacurile cu rachete şi drone împotriva Ucrainei, cei doi lideri vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei şi despre importanţa vitală a sprijinului continuu al SUA în acest moment critic", a declarat Karine Jean-Pierre, în timp ce Congresul american blochează adoptarea unui nou ajutor pentru Ucraina.

Citește și: VIDEO. Rusia a lansat cel mai mare atac cu drone asupra Kievului de la începutul războiului. O grădiniță a fost distrusă, cinci persoane rănite

Miercuri, Congresul de la Washington a eşuat în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari cerut cu insistenţă de preşedintele Joe Biden, conţinând fonduri pentru Ucraina şi Israel.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si