Atacul comis împotriva hotelului situat într-una dintre principalele zone comerciale ale capitalei afgane a luat sfârşit cu "moartea a trei atacatori", a anunţat purtătorul de cuvânt al talibanilor Zabihullah Mujahid.

Citește și: ONU: Talibanii ar putea fi acuzați de crimă împotriva umanității

Potrivit talibanilor, trei dintre atacatori au fost ucişi şi doi cetăţeni străini au fost răniţi, în timp ce un spital a anunţat trei morţi şi 18 răniţi.

ONG-ul Emergency, care administrează un spital din Kabul unde au fost transportate victimele, a scris într-un tweet că a primit "21 de răniţi" şi "trei erau deja morţi" la sosirea lor la spital, fără a preciza dacă este vorba de atacatori.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Toţi clienţii hotelului au fost salvaţi şi niciun cetăţean străini nu a fost ucis. Doar doi clienţi străini au fost răniţi atunci când au sărit de la etajul superior" al clădirii, a adăugat Mujahid.

Scene șocante cu hotelul în flăcări

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul a confirmat că "trei atacatori au fost ucişi la faţa locului şi că un suspect a fost arestat", atribuind atacul unor "elemente răuvoitoare".

În înregistrări video postate pe reţele sociale se pot vedea flăcări la primul etaj şi persoane cazate în hotel repezindu-se spre ferestre.

Mai mulţi martori au declarat că au auzit cel puţin cinci explozii şi mai multe focuri de armă.

Atacul a avut loc la hotelul Longan din Kabul, un complex cu mai multe etaje apreciat de oameni de afaceri chinezi, care vin în număr tot mai mare în Afganistan după ce talibanii au revenit la putere.

Beijingul nu a recunoscut în mod oficial guvernul taliban, însă China, care are o frontieră comună de 76 de kilometri cu Afganistanul, este una dintre ţările care au menţinut aici o prezenţă diplomatică.

China nutreşte de mai multă vreme temerea că Afganistanul ar putea deveni un punct de pornire pentru minoritatea uigură care vine din extrem de sensibila regiune chineză frontalieră Xinjiang.

Talibanii au promis că Afganistanul nu va fi utilizat drept bază de militanţii uiguri. În schimb, China le-a oferit susţinere economică şi investiţii pentru reconstrucţia ţării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si