Scene de groază pe străzile din Viena, luni seara. Ar fi vorba de mai mulți morți și răniți, potrivit primelor relatări ale presei austriece  care vorbesc despre o operațiune de poliție la scară largă în apropierea unei sinagogi din zona Schwedenplatzes.

UPDATE. Cancelarul austriac Sebastian Kurz a condamnat atactul terorist. „Trecem prin momente dificile. Vreau să mulțumesc tuturor serviciilor de urgență care își riscă viața, mai ales astăzi, pentru siguranța noastră.

Poliția va lua măsuri decisive împotriva autorilor acestui îngrozitor atac terorist. Nu ne vom lăsa intimidați de terorism și vom lupta cu toate mijloacele”, a scris Kurz pe Twitter. 

Radiodifuzorul public austriac ORF a raportat că o operațiune de poliție la scară largă era în desfășurare în apropierea sinagogii unde au fost trase mai multe focuri de armă. La fața locului au fost raportate mai multe persoane rănite, dar și persoane decedate- inclusiv din rândul ofițerilor de poliție.

Ministrul de Interne descrie incidentul ca fiind „atac terorist”. „Credem că sunt mai mulți autori. Sunt mai mulți răniți, probabil și morți. Atacatorii au folosit puști. Atacul este în desfășurare”, a declarat ministrul austriac Karl Nehammer.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Rafale de împușcături au fost raportate de martori în apropierea sinagogii

Atac armat în Viena: Operațiune amplă a poliției austriece

Ministerul de interne austriac a declarat că un atacator a murit, iar altul este urmărit în capitala Austriei. Poliția le-a cerut oamenilor să evite toate spațiile publice din zonă și să nu folosească mijloacele de transport în comun.

Potrivit poliției citate de Der Standard, există „mai mulți morți” și răniți- și cel puțin trei persoane grav rănite au fost internate în spitale de urgență din Viena.

Filmările postate pe rețelele de socializare arătau oamenii care alergau, în timp ce se putea auzi zgomote de armă. Împușcăturile au avut loc pe o stradă lângă o sinagogă.

Scena șocantă în care unul dintre polițiști este împușcat și cade pe trotuar:

Atac armat în Viena: sinagoga era închisă la ora incidentului

Liderul comunității evreiești Oskar Deutsch a scris pe Twitter că nu este clar dacă sinagoga din Viena a fost vizată în atac, deoarece a fost închisă în acel moment.

Surse din cadrul comunității evreiești din Austria au declarat că niciunul dintre credincioșii evrei nu a fost rănit, deoarece sinagoga era închisă în momentul incidentului și răniți par a fi ofițeri de poliție.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Scene surprinse în momentul atacului armat

Român din Viena: Sunt două atentate chiar în acest moment 

"Avem de a face cu un eveniment extrem de grav de securitate în desfășurare. E un incident grav de securitate! În urmă cu mai puțin de o oră în urmă, în zona populată din zona Sinagogii din capitala Austriei s-au auzit împușcături, zona fiind una cu foarte multe localuri, astăzi fiind ultima zi în care localurile mai pot fi deschise pentru că de mâine începe lockdown-ul.

Se pare că a fost o intervenție a poliției care se pare că ar fi anihilat un atacator. De asemenea, e vorba și de un alt atacator care s-ar fi aruncat în aer. Sunt două atentate chiar în acest moment, în două locuri, a distanță de 1 kilometru jumătate: unul în zona Sinagogii, altul în zona Hotelului Hilton, unde sunt multe mașini de intervenție. Nu putem confirma că este un atac pe bază religioasă.  Din câte am auzit până acum se presupune că este un atac terorist. Poate fi doar un schimb de focuri între grupuri rivale din zona criminală. 

Centru Vienei este închis, nimeni nu părăsește zona, iar oamenii din localuri așteaptă până la trecerea acestui pericol.  Se pare că unul dintre atacatori s-ar fi aruncat în aer cu o bombă, cu o centură explozibilă, dar acestea sunt doar speculații pentru că evenimentele sunt în desfășurare cam de o oră. Autoritățile vor da un comunicat pentru a lămuri ce se întâmplă", a declarat Alex Todericiu, în direct la B1 TV.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si