Șefului administrației militare regionale Odessa, Maksim Marcenko, susține că trupele rusești au lansat în noaptea de vineri spre sâmbătă patru bombe aeriene în direcția Insula Șerpilor.

Rușii au tras mai trei rachete de tip Onyx către zona de coastă a regiunii Odessa. Acestea au fost lansate din sistemul Bastion din Peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în martie 2014.

Ce a transmis oficialul ucrainean?

„Sper că toți înțeleg acest lucru, așa că rog pe toată lumea să se abțină de la a comenta anumite momente care apar pe rețelele de socializare”, a notat Maksim Marcenko pe Telegram.

Comandamentul Operațional Sud al Forțelor Armate ale Ucrainei susține că atacurile au avut drept țintă distrugerea infrastructurii pentru a provoca panică la granița cu Republica Moldova. 

Cel mai important obiectiv de infrastructură din zonă pe care rușii l-au vizat pentru un atac în de vineri spre sâmbătă a fost podul Zatoka, stațiune balneară situată pe malul drept al Portiței Nistrului cunoscută ca Bugaz în România interbelică.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citește și: MApN: O rachetă rusească, la aproximativ 35 de kilometri de România. Ambasadorul rus la Chișinău, convocat de urgență

Podul Zatoka a fost atacat vineri seara și a avut loc o explozie provocată de o dronă maritimă de suprafață. „Conform unor informații din presa ucraineană, drona kamikaze de suprafață a fost lansată din Marea Neagră. Stâlpii podului au fost deteriorați”, a scris publicația rusă Mash  pe contul său de Telegram.

Analistul H.I. Sutton spune că atacul a fost făcut cu ajutorul unei drone kamikaze de suprafață, asemănătoarea cu cele utilizate de ucraineni împotriva portului din Sevastopol. 

„Este o nouă dezvoltare majoră. Nu se știa că Rusia ar avea aceste tipuri de drone sau că ar gândi în acești termeni. Chiar dacă atacul a produs pagube limitate (după cum s-a raportat), este o nouă amenințare majoră pentru Ucraina”, a spus analistul H.I. Sutton pe Twitter.

Citește și: VIDEO- Salvatorii din Turcia caută cu disperare supraviețuitori printre ruine. Corespondență Știrile Kanal D

Podul Zatoka a mai fost atacat anul trecut de trupele rusești, cu rachete ghidate, dar acestea nu au reușit să îl pună la pământ.

Citește și: Președintele Ucrainei a fost primit de Regele Filip al Belgiei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si