Traficul pe Dunăre a fost blocat de luni până marți din cauza bombardamentelor din porturile Reni și Izmail. Navele care s-au retras din zonele afectate vor fi preluate de alte porturi.

Marinarii se tem că atacurile Rusiei s-ar putea repeta.

Panică la Dunăre, după atacurile Rusiei

După ce am fugit din bazin, uitați cum a căzut din dronă, nu știu, a explodat lângă mine.

Și ce s-a întâmplat din cauza suflului: mi-a căzut macaraua, după, șina, plus geamuri la comandă sparte Dar mulțumim lui Dumnezeu, suntem bine! Am scăpat cu viață!", a spus un marinar român.

Citește și: FOTO/VIDEO- O navă românească a fost lovită în urma atacului rusesc din portul Reni. Anunțul MAE

Autoritățile din portul Reni au deschis parțial portul, iar navele care vor reuși să termine formalitățile până la ora 19 vor pleca, altele vor rămâne blocate în ape, potrivit stirileprotv.ro

Atacurile Rusiei pun românii în pericol de moarte. Haosul și panica s-au instaurat la Dunăre: „A fost bombă, dronă. Am scăpat cu viață!”

Atacul Rusiei în portul Reni

[Sursa foto: Digi24]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Eu am refuzat să intru în port, vreau doar actele și să plec", a spus un comandant de navă.

Sunt în portul Reni, aștept să termin actele să plec de acolo odată", a spus alt comandant de navă, potrivit sursei menționate anterior.

Locuitorii din satul Grindu, cel mai aproape de portul Reni, au văzut exploziile.

„A fost bombă, dronă", a spus un localnic.

Dunărea va rămâne blocată 

Dunărea va rămâne blocată în perioada următoare.

Atacurile Rusiei pun românii în pericol de moarte. Haosul și panica s-au instaurat la Dunăre: „A fost bombă, dronă. Am scăpat cu viață!”

Atacul Rusiei în portul Reni

[Sursa foto: observatornews.ro]

Până de curând, pescarii obișnuiau să iasă cu barca la pescuit aici, în această zonă, acum mulți și-au abandonat uneltele și bărcile și au fugit", a spus Ilknur Pintilie.

Citește și: Putin vrea să mărească armata rusă. A fost crescută limita de vârstă pentru serviciul militar obligatoriu de la 27 la 30 de ani/ Vor fi convocați tinerii între 18 și 30 de ani

Am scris către autoritățile navale ucrainene, conform convenției pe care o avem cu ei de când a început acest război, să putem să continuăm activitatea cu ei și le-am solicitat, ținând cont că ei sunt bulversați acum după ce au pățit, să nu mai introducem nave pentru porturile respective de la bara Sulina, deci din mare încoace, ca să-i lăsăm să se aranjeze, să-și revină. Nu au răspuns", a spus Florin Uzumtoma, Director Căi Navigabile AFDJ.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si