Trei persoane au fost ucise joi dimineaţa şi alte opt au fost rănite, dintre care cinci grav, într-un atac cu arme de foc asupra unei staţii de autobuz din Ierusalim, transmite Times of Israel.

Citește și: Armistițiul dintre Israel și Hamas a mai fost prelungit cu încă o zi, în ultimul moment

Printre cele trei victime se află și o tânără de 24 de ani care era însărcinată, informează presa israeliană.

UPDATE. Atentatul a fost revendicat de latura armată a mişcării palestiniene Hamas, care a îndemnat la o "escaladare a rezistenţei" împotriva Israelului.

"Doi terorişti veniţi cu o maşină şi înarmaţi unul cu un M-16 şi altul cu un pistol" au deschis focul în jurul orei 07:40, a anunţat şeful poliţiei din Ierusalim, Doron Torgeman.

"Cei doi suspecţi implicaţi în focurile de armă au fost neutralizaţi la faţa locului", a precizat poliţia.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acest atac survine în timp ce armistiţiul între Israel şi mişcarea palestiniană islamistă Hamas a fost prelungit in extremis joi dimineaţa pentru o a şaptea zi.

Cine erau cei doi teroriști uciși

Filmările au arătat că teroriștii erau înarmați cu o pușcă de asalt M-16 și o armă de mână. La percheziția polițiștilor vehiculului a găsit cantități mari de muniție.

Poliția a spus că ofițerii cercetează în continuare zona pentru a exclude orice alt atacator.

Serviciul de ambulanță Magen David Adom a declarat că medicii săi au declarat decesul unei femei de 24 de ani la fața locului și că alte opt persoane au ajuns la spitale din Ierusalim.

Un bărbat în vârstă și o femeie, care au fost răniți grav, au fost ulterior declarați morți la un spital din Ierusalim.

Atacatorii sunt presupuși militanți din gruparea Hamas. Ei au fost lichidați la locul atacului de forțele de ordine israeliene.

atentat ierusalim

Atacatorii, uciși imediat după atentat

[Sursa foto: Twitter]

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Tânăra ucisă la fața locului se numea Livia Dickman.

Bărbatul ucis era judecător rabinic din Ashdod, se numea Elimelech Wasserman și avea 73 de ani.

A treia victimă, o femeie pe nume Hannah Ifergan era în vârstă de 60 de ani.

Armistițiu prelungit între Israel și Hamas

Armistițiul dintre Israel și Hamas a fost prelungit în ultimul moment, cu încă o zi. Decizia a fost luată în ultimul moment.

Înțelegerea a fost încheiată cu câteva momente înainte ca focul de încetarea focului care urma să expire la ora locală 7.00.

Cât timp ostilitățile sunt suspendate, sunt așteptate noi schimburi de prizonieri între Israel și gruparea Hamas.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si